Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan, st.
dc.contributor.authorMeloun, Martin
dc.date.accessioned2021-11-30T10:47:08Z
dc.date.available2021-11-30T10:47:08Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12078
dc.description.abstractPráce je zaměřena na vytvoření seznamu nejvýznamnějších dodavatelů surovin z okresu Jindřichův Hradec, kteří jsou, anebo by mohli být dodavateli do školních jídelen v tomto regionu a následné podpoření uplatnění regionálních, sezónních a ekologických potravin ve školských stravovacích zařízeních v Jihočeském kraji, zejména v okrese Jindřichův Hradec. Dále na možnosti využití programů podporujících vytvoření sítě dodavatelsko-odběratelských vztahů včetně vyhodnocení faktorů ovlivňujících vznik vztahů, jejich udržitelnost a efektivnost. Z informací od oslovených vedoucích školních jídelen vyplynulo, že k vyššímu odběru místních potravin jim chybí často informace o místních dodavatelích. Tento požadavek by mohl plnit program "Produktová mapa" (seznamy místních dodavatelů a školních jídelen) z projektu "Chutná Hezky.Jihočesky" za podmínky, že v ní bude zaregistrováno dostatečné množství místních dodavatelů. Z výsledků vyplynulo, že dosud registraci provedli pouze 3 dodavatelé z 52 zařazených do sestaveného seznamu, což představuje 6 %. Podpořením zaregistrování do tohoto projektu by došlo k naplnění požadavku vedoucích školních jídelen k snadno přístupnému a ucelenému přehledu místních dodavatelů i cíle projektu "Chutná Hezky.Jihočesky", kterým je vyšší uplatnění zejména čerstvých a sezónních potravin z místní produkce v jihočeských školních jídelnách.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmístní produkcecze
dc.subjectškolní stravovánícze
dc.subjectregionální potravinycze
dc.subjectlocal productioneng
dc.subjectschool foodeng
dc.subjectregional foodeng
dc.titleAnalýza efektivního využívání místní produkce, tvorba sítí a prosazení na trhu.cze
dc.title.alternativeAnalysis of the effective use of local produce, networking and promoting market.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag32396
dc.description.abstract-translatedThis work focuses on making a list of most important suppliers of food materials of Jindrichuv Hradec vicinity that supply or could be supplying school kitchens in this region and also the suppport of application of regional, seasonal and green wholefood in school facilities in South Bohemia, especially in Jindrichuv Hradec vicinity. It shows the possibilities of using programs supporting the creation of supplier-receiver relationship including evaluation of factors influencing the creation of relations and their sustainabilty a efficiency. As regards the information received from asked school kitchen chefs, it is known that the lack of information concerning the local dealers is to blame when it comes to higher purchase of local products. This demand could fulfill program called "Product map" (the lists of local suppliers and school kitchens) from the project "Chutná Hezky.Jihočesky" on the condition that there will be enough registered local suppliers. The results state that of 52 suppliers included on the list only 3 confirmed the registration which is 6 percent. Supporting of registration into this project would fulfill the request of school kitchen chefs which is to get an easily reachable and complete summary of local suppliers and also the aim of the project "Chutná Hezky.Jihočesky" which demands higher application of local fresh and seasonal food in South Bohemian school kitchens.eng
dc.date.accepted2014-06-17
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam