dc.contributor.advisor | Kužel, Stanislav | |
dc.contributor.author | Korcová, Žaneta | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:47:41Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:47:41Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-11 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12093 | |
dc.description.abstract | Rostlina chmele se odlišuje od ostatních zemědělských rostlin tím, že je vytrvalá. Na jednom stanovišti může být až 20 let. U nás se chmel pěstuje ve třech uznaných chmelařských výrobních oblastech, kterými jsou Žatecko, Úštecko a Tršicko. Kvalita hlávek je u nás vysoká především díky skladbě odrůd a příznivým podmínkám prostředí. Technologie pěstování chmele byla již prozkoumána před dávnou dobou, a proto jsou nové zdroje málo dostupné a rozptýlené. Cílem této bakalářské práce bylo popsat technologii pěstování chmele a jeho potravinářské a nepotravinářské využití. Tato práce zahrnuje botanickou charakteristiku, agrotechniku, hnojení, ochrana proti škodlivým organismům, sklizeň a posklizňovou úpravu. Dále je zde popsaný vliv agrotechniky nebo hnojení na kvalitu chmele a potravinářské a nepotravinářské využití. | cze |
dc.format | 68 | |
dc.format | 68 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | chmel | cze |
dc.subject | agrotechnika | cze |
dc.subject | hnojení | cze |
dc.subject | využití | cze |
dc.subject | hops | eng |
dc.subject | agricultural technology | eng |
dc.subject | fertilization | eng |
dc.subject | use of | eng |
dc.title | Pěstování chmele (Humulus lupulus L.) a jeho využití | cze |
dc.title.alternative | Cultivation of hops (Humulus lupulus L.) and its use | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 32489 | |
dc.description.abstract-translated | Hop differs from other agricultural plants in view of the fact that it is a perennial plant. It can grow at one site up to 20 years. There are three recognized hop production areas in the Czech Republic such as Žatecko, Úštecko and Tršice. The quality of the cones is high mainly due to the range of plant variety and also due to the favourable environmental conditions. Hop cultivation technology was already explored a long time ago, and therefore the new resources are rarely available and also widely scattered. The aim of this thesis is to describe the hops cultivation technology and its food and non-food utilization. This work includes botanical characteristics, farming techniques, fertilization, and protection against pests, harvest and post-harvest treatment. Furthermore there is description of the influence of agricultural engineering or fertilization on quality of hops. This bachelors thesis also depicts food and non-food use of hops. | eng |
dc.date.accepted | 2014-06-09 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |