Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKužel, Stanislav
dc.contributor.authorKorcová, Žaneta
dc.date.accessioned2021-11-30T10:47:41Z
dc.date.available2021-11-30T10:47:41Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12093
dc.description.abstractRostlina chmele se odlišuje od ostatních zemědělských rostlin tím, že je vytrvalá. Na jednom stanovišti může být až 20 let. U nás se chmel pěstuje ve třech uznaných chmelařských výrobních oblastech, kterými jsou Žatecko, Úštecko a Tršicko. Kvalita hlávek je u nás vysoká především díky skladbě odrůd a příznivým podmínkám prostředí. Technologie pěstování chmele byla již prozkoumána před dávnou dobou, a proto jsou nové zdroje málo dostupné a rozptýlené. Cílem této bakalářské práce bylo popsat technologii pěstování chmele a jeho potravinářské a nepotravinářské využití. Tato práce zahrnuje botanickou charakteristiku, agrotechniku, hnojení, ochrana proti škodlivým organismům, sklizeň a posklizňovou úpravu. Dále je zde popsaný vliv agrotechniky nebo hnojení na kvalitu chmele a potravinářské a nepotravinářské využití.cze
dc.format68
dc.format68
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectchmelcze
dc.subjectagrotechnikacze
dc.subjecthnojenícze
dc.subjectvyužitícze
dc.subjecthopseng
dc.subjectagricultural technologyeng
dc.subjectfertilizationeng
dc.subjectuse ofeng
dc.titlePěstování chmele (Humulus lupulus L.) a jeho využitícze
dc.title.alternativeCultivation of hops (Humulus lupulus L.) and its useeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag32489
dc.description.abstract-translatedHop differs from other agricultural plants in view of the fact that it is a perennial plant. It can grow at one site up to 20 years. There are three recognized hop production areas in the Czech Republic such as Žatecko, Úštecko and Tršice. The quality of the cones is high mainly due to the range of plant variety and also due to the favourable environmental conditions. Hop cultivation technology was already explored a long time ago, and therefore the new resources are rarely available and also widely scattered. The aim of this thesis is to describe the hops cultivation technology and its food and non-food utilization. This work includes botanical characteristics, farming techniques, fertilization, and protection against pests, harvest and post-harvest treatment. Furthermore there is description of the influence of agricultural engineering or fertilization on quality of hops. This bachelors thesis also depicts food and non-food use of hops.eng
dc.date.accepted2014-06-09
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam