Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKolář, Ladislav
dc.contributor.authorPapanová, Hana
dc.date.accessioned2021-11-30T10:47:51Z
dc.date.available2021-11-30T10:47:51Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12097
dc.description.abstractVýroba glukózového sirupu ( t.j. "škrobového syrobu") je v průmyslové výrobě dávno známa a provádí se zcela běžně kyselou hydrolýzou škrobu, bramborového a kukuřičného či pšeničného. Je to hustá kapalina ( 80% BG) obsahující až 95% glukózy v sušině a 3 - 5 % dextrinů 3 skupin ( t.j. amylo - erytro a achrodextrinů). Používá se při výrobě marmelád, limonád, bonbonů, perníku, likérů, jako náhražka medu a dále v průmyslu textilním, koželužském a v konzervárenském při výrobě ovocných konzerv. Bonbonový škrobový sirup má v sušině jen kolem 40% glukózy a 55 % dextrinů. V práci je řešen návrh užitného vzoru výroby glukózového (škrobového) sirupu nikoli ze škrobu, ale přímo z pšenice v primitivních podmínkách farmářské výroby.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmalotechnologiecze
dc.subjectfarmářská výrobacze
dc.subjectglukózový sirupcze
dc.subjectpšenicecze
dc.subjectmalotechnologyeng
dc.subjectfarm productioneng
dc.subjectglucose syrupeng
dc.subjectwheateng
dc.titleNávrh farmářské výroby glukozového sirupu z pšenicecze
dc.title.alternativeProposal for farm production of glucose syrup from wheateng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag32497
dc.description.abstract-translatedProduction of glucose syrup ( i.e., "starch syrup") has been well known for long in the industrial production and has been routinely carried out by acid hydrolysis of starch , potato and maize or wheat one. It is a thick liquid (80% BG ) containing up to 95% of the glucose in the dry state , and 3-5 % of dextrin in three groups (i.e. amylo - erythro and achrodextrins ) . It has been used in the production of jams, soft drinks , sweets , gingerbread, liqueurs, as the substitute of honey. It has also been used in textile industry, leather industry and in canning industry to produce canned fruits. Starch syrup in sweets has only around 40 % of glucose in its dry state and 55% of dextrins. The work deals with the proposal of a starch syrup production utility model which will be prepared not from starch but directly from wheat by primitive farming production.eng
dc.date.accepted2014-06-10
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam