Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKolář, Ladislav
dc.contributor.authorVrzáková, Miroslava
dc.date.accessioned2021-11-30T10:47:55Z
dc.date.available2021-11-30T10:47:55Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12099
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá vlivem potravin na naše zdraví jsou to takzvané funkční potraviny. Aby byla potravina nazvána jako funkční, je třeba splňovat určitá kritéria. Kromě toho, že by měla prokazatelně přispívat ke zlepšení lidského zdraví a být zdrojem živin je i přírodního původu. Jako příklad využití jsem zvolila v mé práci jablečné pyré s přídavkem ß-glukano-bílkovinného koncentrátu izolovaného z ječmene, které plní charakter funkční potraviny. -glukany snižují hladinu krevního cukru LDL cholesterolu. Bylo prokázáno, že podporují lidské zdraví a poskytují ochranu proti některým civilizačním chorobám například obezitě. Výsledkem práce je návrh užitného vzoru a jednoduchý příklad využití.cze
dc.format56
dc.format56
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectKlíčová slova: funkční potravinycze
dc.subjectß-glukancze
dc.subjectječmencze
dc.subjectovescze
dc.subjectjablečné pyré.cze
dc.subjectKeywords: functional foodseng
dc.subjectß-glucaneng
dc.subjectbarleyeng
dc.subjectoatseng
dc.subjectapple puree.eng
dc.titleVýroba jablečného pyré s obsahem Beta-glukanů z ječmene a ovsacze
dc.title.alternativeBACHELOR THESIS Production of apple puree containing ß - glucans from barleyeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag32500
dc.description.abstract-translatedThe bachelor thesis deals with the influence of food on our health, the so-called functional foods. To be named a functional food, the food must meet certain criteria. In addition to the fact that it should clearly contribute to the improvement of human health, it should be also a source of nutrients of natural origin. As an example in my work I chose apple puree with the addition of ß-glucan-protein concentrate isolated from barley, which fulfill the character of functional foods. - glucans decreases blood sugar levels of LDL cholesterol. It has been proved, that it promotes health and provides protection against some civilization diseases such as obesity. Result of this work is to design a simple utility model and an application example.eng
dc.date.accepted2014-06-10
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam