Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDiviš, Jiří
dc.contributor.authorPelán, Jakub
dc.date.accessioned2021-11-30T10:49:38Z
dc.date.available2021-11-30T10:49:38Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12142
dc.description.abstractBakalářská práce je zaměřena na skladování brambor a ztrátovost při skladování sadbových brambor. Byl navržen pokus, při kterém se měřila ztrátovost u pěti odrůd (Atlantic, Lady Claire, Lady Rosseta, Saturna, Toscana). Pokus probíhal od konce září 2013 do února 2014 v bramborárně ve Vílanci. V intervalu dvou měsíců se vážily a zapisovaly hodnoty jednotlivých pokusných odrůd. Hodnotily se podmínky bramborárny pro skladování brambor (zejména teploty skladování a relativní vlhkost) a jejich vliv na ztrátovost. V závěru se ukázalo, že největší ztrátovost vykazuje odrůda Atlantic a naopak nejmenší ztráty vykazuje odrůda Toscana. Největší nezbytné ztráty se vyskytovaly u odrůdy Lady Rosseta a nejvíce zbytečných ztrát měl Atlantic.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbramborycze
dc.subjectskladovánícze
dc.subjectztrátycze
dc.subjectodrůdacze
dc.subjectbramborárnacze
dc.subjectskladovací ztrátycze
dc.subjectpotatoeseng
dc.subjectstorageeng
dc.subjectlosseng
dc.subjectvarietyeng
dc.subjectstorage of patoteoseng
dc.subjectstorage losseseng
dc.titleZhodnocení ztrát při skladování brambor ve vybrané bramborárněcze
dc.title.alternativeEvaluation of losses during storage of potatoes in selected stockeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag32862
dc.description.abstract-translatedThe thesis is focused on the storage of potatoes and packet loss during storage of seed potatoes. He designed an experiment in which the measured loss rates in five varieties (Atlantic, Lady Claire, Lady Rosetta, Saturn, Toscana). The experiment was conducted from late September 2013 to February 2014 in the potato in Vílanci. In the interval of two months were weighed and wrote down the value of each experimental varieties. Reviewed conditions for potato storage potatoes (especially storage temperature and relative humidity) and their effect on loss rates. In the end it turned out that the largest loss rate has a variety Atlantic and vice versa smallest loss has a variety Toscana. The most essential losses occurred in the variety Lady Rosetta and most unnecessary losses had Atlantic.eng
dc.date.accepted2014-06-12
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělská technika: obchod, servis a službycze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam