dc.contributor.advisor | Diviš, Jiří | |
dc.contributor.author | Pelán, Jakub | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:49:38Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:49:38Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-11 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12142 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce je zaměřena na skladování brambor a ztrátovost při skladování sadbových brambor. Byl navržen pokus, při kterém se měřila ztrátovost u pěti odrůd (Atlantic, Lady Claire, Lady Rosseta, Saturna, Toscana). Pokus probíhal od konce září 2013 do února 2014 v bramborárně ve Vílanci. V intervalu dvou měsíců se vážily a zapisovaly hodnoty jednotlivých pokusných odrůd. Hodnotily se podmínky bramborárny pro skladování brambor (zejména teploty skladování a relativní vlhkost) a jejich vliv na ztrátovost. V závěru se ukázalo, že největší ztrátovost vykazuje odrůda Atlantic a naopak nejmenší ztráty vykazuje odrůda Toscana. Největší nezbytné ztráty se vyskytovaly u odrůdy Lady Rosseta a nejvíce zbytečných ztrát měl Atlantic. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | brambory | cze |
dc.subject | skladování | cze |
dc.subject | ztráty | cze |
dc.subject | odrůda | cze |
dc.subject | bramborárna | cze |
dc.subject | skladovací ztráty | cze |
dc.subject | potatoes | eng |
dc.subject | storage | eng |
dc.subject | loss | eng |
dc.subject | variety | eng |
dc.subject | storage of patoteos | eng |
dc.subject | storage losses | eng |
dc.title | Zhodnocení ztrát při skladování brambor ve vybrané bramborárně | cze |
dc.title.alternative | Evaluation of losses during storage of potatoes in selected stock | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 32862 | |
dc.description.abstract-translated | The thesis is focused on the storage of potatoes and packet loss during storage of seed potatoes. He designed an experiment in which the measured loss rates in five varieties (Atlantic, Lady Claire, Lady Rosetta, Saturn, Toscana). The experiment was conducted from late September 2013 to February 2014 in the potato in Vílanci. In the interval of two months were weighed and wrote down the value of each experimental varieties. Reviewed conditions for potato storage potatoes (especially storage temperature and relative humidity) and their effect on loss rates. In the end it turned out that the largest loss rate has a variety Atlantic and vice versa smallest loss has a variety Toscana. The most essential losses occurred in the variety Lady Rosetta and most unnecessary losses had Atlantic. | eng |
dc.date.accepted | 2014-06-12 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělská technika: obchod, servis a služby | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |