dc.contributor.advisor | Lád, František | |
dc.contributor.author | Fuksová, Eliška | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:50:11Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:50:11Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-11 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12155 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce byla zaměřena na výživu dojeného skotu. Jejím cílem bylo popsat a posoudit úroveň výživy ve vybraném zemědělském podniku s chovem holštýnského skotu. Na základě sledování stáje a získaných podkladů byla posouzena úroveň výživy. Krmné dávky a jejich výživové hodnoty byly srovnány s odbornou litraturou. Byla vyhodnocena technika krmení v daném podniku a srovnány výsledky mléčné užitkovosti s celorepublikovým průměrem pro daný rok. Práce odhalila nedostatky ve výživěa upozornila na ně, hlavním problémm bylo příliš velké zastoupení dusíkatých látek v krmné dávce a absenci fázové výživy u laktujících krav. V práci bylo navrženo opatření, které by zajistilo kravám přiměřenou výživu podle fáze laktce a snížilo tak náklady na litr vyprodukovaného mléka. | cze |
dc.format | 48 | |
dc.format | 48 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | výživa | cze |
dc.subject | živiny | cze |
dc.subject | dojený skot | cze |
dc.subject | produkce mléka | cze |
dc.subject | fázová výživa | cze |
dc.subject | nutrition | eng |
dc.subject | nutrients | eng |
dc.subject | dairy cows | eng |
dc.subject | milk production | eng |
dc.subject | phase feeding | eng |
dc.title | Faktory ovlivňující produkci mléka | cze |
dc.title.alternative | Influence of different factors for milk production | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 32948 | |
dc.description.abstract-translated | The purpose of this bachelor´s thesis was feeding system of dairy cows. It describes and regards level of nutrition at given farm, where Holstein dairy cows are breeding. On the basis o observation and obtained data were regard nutrition. Total mixed ration and the obtained data about nutrients were compared with data in the professional literature. There was describe and regard feeding technique at farm and results of milk production given cows was regard with the national average. Bachelor´s thesis revealed deficiencies in the feeding system and it was highlighted about them. Main problem was great content of nitrogenous substanced in diet. There is any phase feeding for lactating cows. This study suggested improvement for reasonable nutrition by phase of lactation. It reduced costs for liter of milk produces. | eng |
dc.date.accepted | 2014-06-09 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |