Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorFuksová, Eliška
dc.date.accessioned2021-11-30T10:50:11Z
dc.date.available2021-11-30T10:50:11Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12155
dc.description.abstractBakalářská práce byla zaměřena na výživu dojeného skotu. Jejím cílem bylo popsat a posoudit úroveň výživy ve vybraném zemědělském podniku s chovem holštýnského skotu. Na základě sledování stáje a získaných podkladů byla posouzena úroveň výživy. Krmné dávky a jejich výživové hodnoty byly srovnány s odbornou litraturou. Byla vyhodnocena technika krmení v daném podniku a srovnány výsledky mléčné užitkovosti s celorepublikovým průměrem pro daný rok. Práce odhalila nedostatky ve výživěa upozornila na ně, hlavním problémm bylo příliš velké zastoupení dusíkatých látek v krmné dávce a absenci fázové výživy u laktujících krav. V práci bylo navrženo opatření, které by zajistilo kravám přiměřenou výživu podle fáze laktce a snížilo tak náklady na litr vyprodukovaného mléka.cze
dc.format48
dc.format48
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectživinycze
dc.subjectdojený skotcze
dc.subjectprodukce mlékacze
dc.subjectfázová výživacze
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectnutrientseng
dc.subjectdairy cowseng
dc.subjectmilk productioneng
dc.subjectphase feedingeng
dc.titleFaktory ovlivňující produkci mlékacze
dc.title.alternativeInfluence of different factors for milk productioneng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag32948
dc.description.abstract-translatedThe purpose of this bachelor´s thesis was feeding system of dairy cows. It describes and regards level of nutrition at given farm, where Holstein dairy cows are breeding. On the basis o observation and obtained data were regard nutrition. Total mixed ration and the obtained data about nutrients were compared with data in the professional literature. There was describe and regard feeding technique at farm and results of milk production given cows was regard with the national average. Bachelor´s thesis revealed deficiencies in the feeding system and it was highlighted about them. Main problem was great content of nitrogenous substanced in diet. There is any phase feeding for lactating cows. This study suggested improvement for reasonable nutrition by phase of lactation. It reduced costs for liter of milk produces.eng
dc.date.accepted2014-06-09
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam