Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKernerová, Naděžda
dc.contributor.authorNováková, Vendula
dc.date.accessioned2021-11-30T10:50:59Z
dc.date.available2021-11-30T10:50:59Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2014-11-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12173
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo ve vybraném podniku vyhodnotit ve výkrmových turnusech u prasat délku výkrmu, průměrný denní přírůstek, spotřebu krmné směsi na 1 kg přírůstku, porážkovou hmotnost, podíl svaloviny, zatřídění jatečně upravených těl na jatkách a vliv porážkové hmotnosti na podíl svaloviny. Za sledované období 2,5 roku bylo celkem analyzováno 2 457 kusů jatečně upravených těl prasat. Nejvíce prasat bylo poraženo v hmotnostním intervalu 8089,9 kg (44 %), ve kterém byl podíl svaloviny 54,5 % a v hmotnostním intervalu 9099,9 kg (40,8 %) s průměrným podílem svaloviny 53,6 %. Se zvyšující se porážkovou hmotností klesal podíl svaloviny.cze
dc.format41 s.
dc.format41 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectprasecze
dc.subjectvýkrmcze
dc.subjectporážková hmotnostcze
dc.subjectSEUROP systémcze
dc.subjectpigeng
dc.subjectfatteningeng
dc.subjectslaughter weighteng
dc.subjectSEUROP systemeng
dc.titleVyhodnocení podílu svaloviny ve vybraném chovucze
dc.title.alternativeEvaluation of muscle in a selected breedingeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag33114
dc.description.abstract-translatedThe aim of bachelor work was to evaluate the length of fattening, average daily gain, consumption of compound feed per 1 kilogram of gain, slaughter weight, lean meat content, classification of carcasses and the influence of slaughter weight on lean meat content in selected company and in runs of fattening. During the two and a half year long period were analysed 2457 pieces of pig carcasses. The most pigs were slaughtered in the weight interval of 8089.9 kilos (44 per cent) where the lean meat content was 54.5 per cent and in the weight interval of 9099.9 kilos where the lean meat content was 53.6 per cent. The lean meat content decreased with increasing slaughter weight.eng
dc.date.accepted2015-02-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam