dc.contributor.advisor | Kernerová, Naděžda | |
dc.contributor.author | Nováková, Vendula | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:50:59Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:50:59Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2014-11-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12173 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce bylo ve vybraném podniku vyhodnotit ve výkrmových turnusech u prasat délku výkrmu, průměrný denní přírůstek, spotřebu krmné směsi na 1 kg přírůstku, porážkovou hmotnost, podíl svaloviny, zatřídění jatečně upravených těl na jatkách a vliv porážkové hmotnosti na podíl svaloviny. Za sledované období 2,5 roku bylo celkem analyzováno 2 457 kusů jatečně upravených těl prasat. Nejvíce prasat bylo poraženo v hmotnostním intervalu 8089,9 kg (44 %), ve kterém byl podíl svaloviny 54,5 % a v hmotnostním intervalu 9099,9 kg (40,8 %) s průměrným podílem svaloviny 53,6 %. Se zvyšující se porážkovou hmotností klesal podíl svaloviny. | cze |
dc.format | 41 s. | |
dc.format | 41 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | prase | cze |
dc.subject | výkrm | cze |
dc.subject | porážková hmotnost | cze |
dc.subject | SEUROP systém | cze |
dc.subject | pig | eng |
dc.subject | fattening | eng |
dc.subject | slaughter weight | eng |
dc.subject | SEUROP system | eng |
dc.title | Vyhodnocení podílu svaloviny ve vybraném chovu | cze |
dc.title.alternative | Evaluation of muscle in a selected breeding | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 33114 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of bachelor work was to evaluate the length of fattening, average daily gain, consumption of compound feed per 1 kilogram of gain, slaughter weight, lean meat content, classification of carcasses and the influence of slaughter weight on lean meat content in selected company and in runs of fattening. During the two and a half year long period were analysed 2457 pieces of pig carcasses. The most pigs were slaughtered in the weight interval of 8089.9 kilos (44 per cent) where the lean meat content was 54.5 per cent and in the weight interval of 9099.9 kilos where the lean meat content was 53.6 per cent. The lean meat content decreased with increasing slaughter weight. | eng |
dc.date.accepted | 2015-02-11 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |