Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBárta, Jan
dc.contributor.authorBrabcová, Anna
dc.date.accessioned2021-11-30T10:51:34Z
dc.date.available2021-11-30T10:51:34Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12186
dc.description.abstractPráce se zabývá zhodnocením chemického složení hlíz topinamburu u vybraného souboru 8 klonů (Lola, Refla, Gigant, Běloslupký, Úrodný, Völkenroder Spindel, C 63, Karina). Vzhledem k možnosti přezimování hlíz v půdě, byly analyzovány hlízy genotypů z podzimní (po zmrznutí nadzemní hmoty rostlin) a následně jarní sklizně (před samotným klíčením hlíz) a byly hledány případné změny způsobené vlivem přezimování. V hlízách všech genotypů byl analyzován obsah sušiny, obsah bílkovin, obsah dusíkatých látek a množství bezdusíkatých látek. Dále byla provedena analýza bílkovinného profilu pomocí metody SDS-PAGE. Nejvyšší obsah sušiny byl stanoven v hlízách klonu Gigant (29,1%), nejnižší obsah v hlízách klonu Lola (19,9%). Vlivem přezimování se snížil obsah sušiny, dusíkatých látek, bílkovin i bezdusíkatých látek v hlízách většiny klonů.cze
dc.format67 s. (64 767 znaků)
dc.format67 s. (64 767 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjecttopinambur hlíznatýcze
dc.subjectkloncze
dc.subjectjarní a podzimní sklizeňcze
dc.subjecthlízycze
dc.subjectchemické složenícze
dc.subjectJerusalem artichokeeng
dc.subjectcloneeng
dc.subjectspring and autumn harvesteng
dc.subjecttuberseng
dc.subjectchemical compositioneng
dc.titleHodnocení chemického složení hlíz topinamburu z podzimní a jarní sklizněcze
dc.title.alternativeEvaluation of chemical composition of jerusalem artichoke tubers from autumn and spring harvesteng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag33237
dc.description.abstract-translatedThis bachalor´s thesis deals with the evaluation of the chemical composition of tubers of Jerusalem artichoke for the selected set of 8 clones (Lola, Refla, Gigant, Běloslupký, Úrodný, Völkenroder Spindel, C 63, Karina). Due to the possibility of overwintering tubers in the soil, the tubers were analyzed genotypes of autumn (when dry above-ground plant matter) and then spring harvest (before the germination of tubers) were searched and any changes due to the influence of the winter. The tubers of all genotypes were analyzed for dry matter, protein content, crude protein content and the amount of nitrogen-free substances. Further, an analysis of protein profile by SDS-PAGE method. The highest dry matter content has been determined in tubers clone Gigant (29.1%) and the lowest dry matter content has been determined in tubers clone Lola (19.9%). Due to wintering have been decreased dry matter, crude protein, protein and nitrogen-free substances in the tubers of most the clones.eng
dc.date.accepted2014-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské biotechnologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam