Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBárta, Jan
dc.contributor.authorMiková, Klára
dc.date.accessioned2021-11-30T10:51:37Z
dc.date.available2021-11-30T10:51:37Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12187
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá vlivem enzymové hydrolýzy na změnu rozpustnosti bílkovinných izolátů a změnu jejich antioxidační aktivity. V práci byla použita průmyslová hlízová voda z odrůd Sibu a Ornella. Izoláty získané pomocí tepelné koagulace jsou obecně špatně rozpustné, a proto je jejich využití limitováno (jen krmné účely). Práce popisuje, pozitivní vliv enzymové hydrolýzy na rozpustnost a antioxidační aktivitu proteinu. Například antioxidační aktivita štěpů dosahovala 99 mg L - askorbové kyseliny na gram štěpů. Nejvyšší podíl rozpustného izolátu bylo zjištěno u štěpení enzymem alkalasa.cze
dc.format55 s. (54 262 znaků)
dc.format55 s. (54 262 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbramborycze
dc.subjecthlízová vodacze
dc.subjectenzymová hydrolýzacze
dc.subjecthlízový proteincze
dc.subjectantioxidační aktivitacze
dc.subjectpotatoeseng
dc.subjectpotato fruit juiceeng
dc.subjectenzyme hydrolysiseng
dc.subjectpotato proteineng
dc.subjectantioxidative propertieseng
dc.titleVliv enzymové hydrolysy na rozpustnost a antioxidační vlastnosti izolátů bramborových proteinů získaných tepelnou koagulacícze
dc.title.alternativeEffect of enzyme hydrolysis on solubility and antioxidative properties of potato protein isolates derived from heat coagulationeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag33239
dc.description.abstract-translatedThe bachelor thesis is focused on effect of enzyme hydrolysis on solubility and antioxidative properties of potato protein. It was used industrial potato fruit juice and potato fruit juice from tubers two varieties Sibu and Ornella. Isolates derived from heat coagulation are generally poorly soluble so their use is limited (only feeding purporses). This work describes positive effect of enzyme hydrolysis on solubility and antioxidative properties of potato protein isolates. For example, antioxidative activity of soluble isolates was 99 mg of L - ascorbis acic per mg grifts. The highest share of soluble isolates was found at cleaved of enzyme alkalasaeng
dc.date.accepted2014-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské biotechnologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam