dc.contributor.advisor | Bárta, Jan | |
dc.contributor.author | Miková, Klára | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:51:37Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:51:37Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-11 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12187 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá vlivem enzymové hydrolýzy na změnu rozpustnosti bílkovinných izolátů a změnu jejich antioxidační aktivity. V práci byla použita průmyslová hlízová voda z odrůd Sibu a Ornella. Izoláty získané pomocí tepelné koagulace jsou obecně špatně rozpustné, a proto je jejich využití limitováno (jen krmné účely). Práce popisuje, pozitivní vliv enzymové hydrolýzy na rozpustnost a antioxidační aktivitu proteinu. Například antioxidační aktivita štěpů dosahovala 99 mg L - askorbové kyseliny na gram štěpů. Nejvyšší podíl rozpustného izolátu bylo zjištěno u štěpení enzymem alkalasa. | cze |
dc.format | 55 s. (54 262 znaků) | |
dc.format | 55 s. (54 262 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | brambory | cze |
dc.subject | hlízová voda | cze |
dc.subject | enzymová hydrolýza | cze |
dc.subject | hlízový protein | cze |
dc.subject | antioxidační aktivita | cze |
dc.subject | potatoes | eng |
dc.subject | potato fruit juice | eng |
dc.subject | enzyme hydrolysis | eng |
dc.subject | potato protein | eng |
dc.subject | antioxidative properties | eng |
dc.title | Vliv enzymové hydrolysy na rozpustnost a antioxidační vlastnosti izolátů bramborových proteinů získaných tepelnou koagulací | cze |
dc.title.alternative | Effect of enzyme hydrolysis on solubility and antioxidative properties of potato protein isolates derived from heat coagulation | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 33239 | |
dc.description.abstract-translated | The bachelor thesis is focused on effect of enzyme hydrolysis on solubility and antioxidative properties of potato protein. It was used industrial potato fruit juice and potato fruit juice from tubers two varieties Sibu and Ornella. Isolates derived from heat coagulation are generally poorly soluble so their use is limited (only feeding purporses). This work describes positive effect of enzyme hydrolysis on solubility and antioxidative properties of potato protein isolates. For example, antioxidative activity of soluble isolates was 99 mg of L - ascorbis acic per mg grifts. The highest share of soluble isolates was found at cleaved of enzyme alkalasa | eng |
dc.date.accepted | 2014-06-11 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělské biotechnologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |