Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠtěrba, Zdeněk
dc.contributor.authorDupalová, Šárka
dc.date.accessioned2021-11-30T10:51:57Z
dc.date.available2021-11-30T10:51:57Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2014-11-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12194
dc.description.abstractCílem této práce bylo porovnání kvalitativních kritérií potravinářské pšenice ve zvoleném zemědělském podniku Kooprodukt, a.s. za období 2010-2014. Laboratorními zkouškami bylo testováno u pěti odrůd pšenice obsah objemové hmotnosti, Zelenyho testu, čísla poklesu, N-látek, mokrého lepku a výnos zrna. Odrůdy s jakostí A dosahovaly vyšších hodnot téměř u všech sledovaných parametrů, především obsahem N-látek, číslem poklesu a i ve výnosech zrna. Na druhé straně byly více ovlivněny počasím. Odrůdy jakosti B dosahovaly nižších hodnot Zelenyho testu, mokrého lepku a čísla poklesu. V obsahu N-látek a objemové hmotnosti nebyly rozdíly tak výrazné. Chlebové odrůdy Simila a Meritto nevykazovaly velké rozdíly v jednotlivých ročnících a odrůda Beduin vykázala největší variabilitu hodnot. Všechny hodnocené parametry včetně výnosů nejvíce ovlivňoval průběh počasí, u Zelenyho testu byl větší vliv genotypu.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpotravinářská pšenicecze
dc.subjectlaboratorní výsledkycze
dc.subjectpočasícze
dc.subjectodrůdycze
dc.subjectfood wheateng
dc.subjectlaboratory testseng
dc.subjectweathereng
dc.subjectvarietieseng
dc.titlePorovnání kvality pšenice v podmínkách zvoleného zemědělského podnikucze
dc.title.alternativeThe wheat quality comparison in terms of selected agricultural companyeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag33286
dc.description.abstract-translatedThe aim of this study was to compare the quality criteria of food wheat in the selected farm Kooprodukt, a.s for a period 2010-2014. Laboratory tests were tested in five wheat varieties content of bulk density, Zeleny test, falling numbers, N - substances, wet gluten and grain yield. Varieties with quality A - (excellent) reached higher values in almost all monitored parameters, especially the content of N-substances, falling number and in grain yield. On the other hand they were more influenced by weather. Varieties of quality B had lower values in the Zeleny test, wet gluten and falling numbers. The content of N - substances and the density differences were not so significant. Bread varieties Simila and Meritto did not show large differences in individual years and variety Beduin had the greatest variability. All evaluated parameters including revenues were influenced the most by course of the weather, at the Zeleny test it was larger genotypeeng
dc.date.accepted2015-02-10
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam