Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorPrůša, Tomáš
dc.date.accessioned2021-11-30T10:52:39Z
dc.date.available2021-11-30T10:52:39Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2014-11-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12209
dc.description.abstractVýživa dojnic ve vztahu k produkci mléka je nedílnou součástí větších podniků s živočišnou produkcí. Bakalářská práce uvádí rozdělení dojnic do kategorií podle produkce mléka a zároveň podle počtu dnů v mezidobí. Dále jsou uvedeny živiny, které dojnice pro svoji produkční potřebu vyžadují. Pro jednotlivé živiny jsou předepsané normy v jednotlivých krmivech a v potřebách dojnic v závislosti na hmotnosti a produkci mléka. Pro přesnější výpočet krmné dávky jsou důležité rozbory objemných i jadrných krmiv a následně dle nich přizpůsobená krmná dávka s množstvím makroprvků a ostatních živin důležitých pro správný metabolický děj dojnic. Dané jednotlivé rozbory je možno vložit do počítačových programů, které už obsah živin u jednotlivých kategorií dojnic mají předinstalovaný. Rozdíly ve výsledcích u jednotlivých živin ukáží co daná kategorie dojnic potřebuje, či čeho má nadbytek a podle toho je také důležité krmnou dávku nastavit na takovou hodnotu, aby dojnicím nedělala žádné zdravotní potíže a tudíž aby byl zajištěn částečný welfare dojnic.cze
dc.format39 s.
dc.format39 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectdojnicecze
dc.subjectkrmná dávkacze
dc.subjectživinycze
dc.subjectkrmivacze
dc.subjecttechnika krmenícze
dc.subjectdairy cattleeng
dc.subjectfeeding rationeng
dc.subjectnutrientseng
dc.subjectfoddereng
dc.subjectfeeding methodeng
dc.titleVýživa skotu v daném zemědělském podnikucze
dc.title.alternativeNutrition cattle for a given farmeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag35747
dc.description.abstract-translatedThe nutrition of dairy cattle in relation to milk production forms an integral part of bigger businesses with livestock farming. This Bachelor thesis introduces a division of dairy cattle to categories according to the milk production and the number of days during the dry period at the same time. Furthermore, the nutrients needed for the milk production are mentioned. For individual nutrients, there are the standards of individual fodder and needs of the dairy cows in relation to their weight and milk production. In order to calculate the feeding ration accurately, it is important to analyse the pasture fodder and concentrated fodder as well as to tailor the feeding ration with a number of macro-elements and other nutrients needed for the correct metabolic function of dairy cows. The individual analysis could be entered to computer programmes with pre-installed nutrition composition of individual categories of dairy cattle. The differences in results within individual nutrients will show the needs of individual categories of dairy cattle either surpluses or shortages and according to that, will set the individual feeding ration in order to prevent health problems and to ensure the welfare of dairy cattle.eng
dc.date.accepted2015-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam