Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBártová, Veronika
dc.contributor.authorVlček, Jiří
dc.date.accessioned2021-11-30T10:54:59Z
dc.date.available2021-11-30T10:54:59Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12256
dc.description.abstractCílem této bakalářské práce bylo shromáždění informací týkajících se pěstování hrachu setého (Pisum sativum L.) v podmínkách České republiky. Bakalářská práce presentuje v ucelené a přehledné formě dostupné informace v širokém záběru od biologické charakteristiky přes přípravu půdy až po setí, sklizeň, výnosy a řešení výnosové nestability hrachu setého. Dobrý výsledek při pěstování hrachu setého ovlivňuje mnoho faktorů jako výběr účelu pěstování, výběr vhodného pozemku pro pěstování, odrůdy, nákup certifikovaného osiva, agrotechnika, správná péče o porost během celé vegetace, včetně ošetření porostu, hnojení a sklizně. V roce 2014 hrách zaujímal 72 % plochy luskovin pěstovaných na zrno. Na území ČR bylo dosaženo průměrného výnosu hrachu ve výši 2,96 t/ha, což je nadprůměrná úroveň ve srovnání s výnosy během posledních 5 let. Poslední čísla ukazují, že trend pěstování hrachu setého u nás opět roste. K vypracování rešerše byly použity publikace českých i zahraničních autorů. Zároveň jsem využil praktických zkušeností agronoma s pěstováním hrachu setého v zemědělském podniku Dnešická zemědělská a.s.cze
dc.format61
dc.format61
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjecthrách setý (Pisum sativum L.)cze
dc.subjectpěstování v ČRcze
dc.subjectvýnoscze
dc.subjectsklizňová nestabilitacze
dc.subjectagro-ekologické podmínkycze
dc.subjectdried pea (Pisum sativum L.)eng
dc.subjectcultivation in the Czech Republiceng
dc.subjectyieldeng
dc.subjectharvest instabilityeng
dc.subjectagro-ecological conditionseng
dc.titlePěstování hrachu setého v podmínkách ČRcze
dc.title.alternativeGrowing of dried pea in conditions of the Czech Republiceng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag36903
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis was to gather informations about the cultivation of dried pea (Pisum sativum L.) in the Czech Republic. This thesis presents in a concise and clear form informations available in a wide array of biological characteristics through soil preparation to planting, harvesting, yields and yield solutions instability of pea. Good result in the cultivation of dried pea is affected by many factors such as purpose of cultivation, selection of suitable land for cultivation, varieties, certified seeds, agricultural technology, proper care about vegetation, including crops and fertilization treatments and ultimately harvest itself. In 2014 pea occupied 72% of the surface of the grain legumes. In the Czech Republic was achieved an average yield of peas in the amount of 2.96 t / ha, which is above average level compared with the last 5 years. Although the trend of growing pea in recent years had a downward trend, the latest numbers shows that it will increase again. I used Czech and foreign authors. I also took advantage of practical experience by agronomist with the cultivation of pea plants on the farm Dnešická zemědělská a.s.eng
dc.date.accepted2015-06-16
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam