Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorMužíková, Monika
dc.date.accessioned2021-11-30T10:56:27Z
dc.date.available2021-11-30T10:56:27Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12283
dc.description.abstractHlavním cílem bakalářské práce bylo porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů vepřového masa. V literární rešerši jsou popsány základní charakteristiky vepřového masa a vývoj posmrtných změn, při kterých dochází ke zrání nebo k případným odchylkám. V praktické části byly naměřeny hodnoty pH a bioimpedance u dvou různých plemen prasat, čistokrevné linie Českého bílého ušlechtilého a hybridní linie křížence Large White a Landrase. Prasata pocházela z odlišných chovů. Hodnoty pH a pH ve všech případech odpovídaly jakosti normálního masa. Při porovnání kvalitativních ukazatelů mezi plemeny nebyl prokázán statisticky významný rozdíl (p > 0,05). Na základě vyhodnocení korelační závislosti bylo shledáno, že nejvíce závislé hodnoty jsou hodnota pH na teplotě, kdy r = -0,50 a r? = 25,1 %.cze
dc.format40 s.
dc.format40 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvepřové masocze
dc.subjecthodnota pHcze
dc.subjectPSEcze
dc.subjectpostmortální změnycze
dc.subjectbioimpedancecze
dc.subjectpork meateng
dc.subjectpH valueeng
dc.subjectPSEeng
dc.subjectpostmortal changeseng
dc.subjectbioimpedanceeng
dc.titlePorovnání vybraných kvalitativních ukazatelů vepřového masacze
dc.title.alternativeThe comparison of selected quality indicators of pork meateng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag37131
dc.description.abstract-translatedThe main aim of the thesis is comparison of qualitative indicators of pork meat. The literature review focuses on basic characteristics of pork and development of post mortem changes in which is detected process curing meat and potential quality deviations. In the practical part, there were measured pH values and bioimpedance of two different pig's breeds, including purebred České bílé ušlechtilé and crossbreed of hybrid lines Large White and Landrase. Pigs came from different farms. In all cases values ph and pH corresponded to the normal quality of meat. When the quality indicators were compared between breeds there wasn't statistically significiant difference ( p > 0,05). In the evaulation of correlation dependence, there has been found that the most dependence were pH values and temperatures, then r=-0,5 and r?=25,1%.eng
dc.date.accepted2015-06-15
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam