Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKobes, Milan
dc.contributor.authorKodadová, Lenka
dc.date.accessioned2021-11-30T10:56:46Z
dc.date.available2021-11-30T10:56:46Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12289
dc.description.abstractBakalářská práce se v první části zabývá charakteristikou význačných jetelovin a trav, jejich významu při pěstování objemné píce. Popisuje způsoby sklizně a konzervace biomasy z travních porostů. Senzorickou, nutriční a technologickou jakost objemné píce. Faktory, které ji ovlivňují a její význam ve výživě hospodářských zvířat. Dále se zabývá technologickými postupy při výrobě sena a senáží z travních porostů, příčinami jejich zhoršené kvality a vlivem na jejich příjem hospodářskými zvířaty. Druhá část bakalářské práce je zaměřena na vlastní sledování a senzorické hodnocení kvality konzervované píce při různých způsobech konzervace seno v balících, seno a senáž v senážních jámách na pozemcích Zemědělského družstva Opařany.cze
dc.format72
dc.format72
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjecttrvalé travní porostycze
dc.subjectkvalita pícecze
dc.subjectsklizeňcze
dc.subjectporostová skladbacze
dc.subjectgrasslandeng
dc.subjectforagequalityeng
dc.subjectharvesteng
dc.subjectstand compositioneng
dc.titleSenzorické hodnocení kvality objemné píce z travních porostů při různých způsobech konzervacecze
dc.title.alternativeThe senzorical evaluation of quality of fodder grassland biomass by different way of conservationeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag37266
dc.description.abstract-translatedBachelor thesis in the first part deals with the characteristics of prominent legumes and grasses, their importance in the cultivation of coarse fodder. Describes methods of harvesting and conservation of grassland biomass. Sensory, nutritional and technological quality of coarse fodder. Factors that affect it and its importance in livestock nutrition. It also deals with technological processes in the production of hay and silage from grassland, causes impaired their quality and their impact on the income of livestock. The second part of the thesis is focused on the sensory quality evaluation conserved forage in different ways of preservation - haybales, hay and silage in silagepits on land of agricultural cooperative Opařany.eng
dc.date.accepted2015-06-05
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam