dc.contributor.advisor | Kobes, Milan | |
dc.contributor.author | Kodadová, Lenka | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:56:46Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:56:46Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2015-04-24 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12289 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se v první části zabývá charakteristikou význačných jetelovin a trav, jejich významu při pěstování objemné píce.
Popisuje způsoby sklizně a konzervace biomasy z travních porostů. Senzorickou, nutriční a technologickou jakost objemné píce. Faktory, které ji ovlivňují a její význam ve výživě hospodářských zvířat. Dále se zabývá technologickými postupy při výrobě sena a senáží z travních porostů, příčinami jejich zhoršené kvality a vlivem na jejich příjem hospodářskými zvířaty.
Druhá část bakalářské práce je zaměřena na vlastní sledování a senzorické hodnocení kvality konzervované píce při různých způsobech konzervace seno v balících, seno a senáž v senážních jámách na pozemcích Zemědělského družstva Opařany. | cze |
dc.format | 72 | |
dc.format | 72 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | trvalé travní porosty | cze |
dc.subject | kvalita píce | cze |
dc.subject | sklizeň | cze |
dc.subject | porostová skladba | cze |
dc.subject | grassland | eng |
dc.subject | foragequality | eng |
dc.subject | harvest | eng |
dc.subject | stand composition | eng |
dc.title | Senzorické hodnocení kvality objemné píce z travních porostů při různých způsobech konzervace | cze |
dc.title.alternative | The senzorical evaluation of quality of fodder grassland biomass by different way of conservation | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 37266 | |
dc.description.abstract-translated | Bachelor thesis in the first part deals with the characteristics of prominent legumes and grasses, their importance in the cultivation of coarse fodder.
Describes methods of harvesting and conservation of grassland biomass. Sensory, nutritional and technological quality of coarse fodder. Factors that affect it and its importance in livestock nutrition. It also deals with technological processes in the production of hay and silage from grassland, causes impaired their quality and their impact on the income of livestock.
The second part of the thesis is focused on the sensory quality evaluation conserved forage in different ways of preservation - haybales, hay and silage in silagepits on land of agricultural cooperative Opařany. | eng |
dc.date.accepted | 2015-06-05 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |