dc.contributor.advisor | Kernerová, Naděžda | |
dc.contributor.author | Masárová, Anna | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:57:49Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:57:49Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2015-04-24 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12308 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá využitím potenciální růstové schopnosti kuřecího brojlera Ross 308. Do letního turnusu bylo zařazeno 27 100 kuřat a byl ukončen po 36 dnech výkrmu. V zimním turnusu bylo vykrmováno 26 500 hybridů a trval 37 dní. Přestože byli hybridi v letním turnusu o 1 den mladší, dosáhli lepších parametrů výkrmnosti. Jejich průměrná živá hmotnost byla při vyskladnění o 140 g vyšší a spotřeba krmiva na 1 kg přírůstku o 14 g nižší. V letním turnusu byl zaznamenán úhyn 2,24 % a v zimním turnusu úhyn činil 4 %.
Během výkrmu bylo každý den váženo 100 jedinců. Vnější vlivy, především teplota a technika krmení, které nebyly optimální, způsobily, že ve srovnání s technologickým postupem na konci turnusu činil rozdíl v živé hmotnosti u letního turnusu 72 g a u zimního turnusu 491 g. Průměrná hodnota variačního koeficientu za celé období byla v letním turnusu 9,3 % (středně uniformní hejno), v zimním turnusu byla 12,9 % (málo uniformní hejno). | cze |
dc.format | 45 s. (9 445 znaků) | |
dc.format | 45 s. (9 445 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | výkrm | cze |
dc.subject | růstová schopnost | cze |
dc.subject | hybrid Ross 308 | cze |
dc.subject | fattening | eng |
dc.subject | grow ability | eng |
dc.subject | hybrid Ross 308 | eng |
dc.title | Analýza růstové schopnosti kuřecího hybrida ve vybraném podniku | cze |
dc.title.alternative | Analysis of a growing ability of the chicken hybrid in the chosen company | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 37378 | |
dc.description.abstract-translated | The bachelor thesis deals with the use of potential growth ability of commercial broiler Ross 308.27,100 chickens were enrolled in the summer batch and it was finished after 36 days of fattening. 26,500 chickens were in the winter batch and it was finished at the age of 37 days. Although hybrids in the summer batch were one day younger, they achieved better fattening parameters. Their average final live weight was 140 g higher and feed consumption per 1 kg weight gain was 14 g lower.The mortality in the summer batch was 2.24% and 4% in the winter batch.
100 individuals were weighed everyday during fattening period. External influences, particularly temperature and feeding technique, that was not optimal, caused that the absolute difference in the live weight at the end of the batch reached 72 g in the summer batch and 491 g in the winter batch in comparison with the technical guidelines. The average coefficient of variation for the whole fattening period was in the summer batch 9.3% (moderate uniform flock) and in the winter batch was 12.9% (a little uniform flock). | eng |
dc.date.accepted | 2015-06-10 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |