Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorČásenská, Julie
dc.date.accessioned2021-11-30T11:00:26Z
dc.date.available2021-11-30T11:00:26Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12352
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo posoudit nabídku kysaných mléčných produktů v tržní síti a vyhodnotit oblíbené příchutě jogurtů u vysokoškolských studentů. Literární rešerše se zabývá hodnocením účinků kysaných mléčných výrobků na lidský organismus a podrobným dělením jednotlivých druhů. Průzkum sortimentu kysaných mléčných výrobků byl prováděn vlastním šetřením ve 3 hypermarketech, na základě nabídky byly sepsány všechny produkty, které tyto řetězce nabízejí. Za účelem získání potřebných dat o oblíbenosti jednotlivých příchutí byl vytvořen jednoduchý anonymní dotazník, který byl předložen vybrané skupině studentů Jihočeské univerzity ve věkovém rozmezí 20-35 let. Celkem se dotazníkového šetření zúčastnilo 400 respondentů. Zjištěné výsledky ukazují, že nejvíce oblíbené jsou jogurty s kusy ovoce, nejoblíbenější příchutí je jahoda. Nejméně oblíbená je u spotřebitelů příchuť banánu. Z dotazníku dále vyplynulo, že nejdůležitějším kritériem při výběru jogurtů je výrobce a cena.cze
dc.format56 s.
dc.format56 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkysané mléčné výrobkycze
dc.subjectjogurtcze
dc.subjectpreferencecze
dc.subjectpříchutěcze
dc.subjectkritéria výběrucze
dc.subjectfermented milk productseng
dc.subjectyogurteng
dc.subjectpreferenceseng
dc.subjectflavourseng
dc.subjectselection criteriaeng
dc.titleSpotřebitelské preference vybraných mléčných produktůcze
dc.title.alternativeConsumer preferences of selected milk productseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag37680
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis was to evaluate the offer of fermented dairy products in the market network, and evaluate the favourite flavours of yogurts among university students. Market research of fermented dairy products was conducted in 3 hypermarkets, all the products in the offer were recorded. A simple anonymous questionnaire was created in order to obtain the necessary data about the popularity of each flavour among university students. The questionnarie was presented to a selected group of university students in the age of 20-35 years and it was completed by a total of 400 respondents. The results showed that the most popular yogurt is the one with pieces of fruit, the most popular flavour is strawberry. Banana flavour is the least favorite flavour among the consumers. The survey also showed that the most important criterion when choosing a yogurt is the producer and price.eng
dc.date.accepted2015-06-15
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam