Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠtěrba, Zdeněk
dc.contributor.authorHovorka, Jaroslav
dc.date.accessioned2021-11-30T11:01:37Z
dc.date.available2021-11-30T11:01:37Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12370
dc.description.abstractTato bakalářské práce se zabývá pěstováním a využitím kukuřice seté (Zea mays) v České republice za posledních 24 let. Práce je vypracována formou literární rešerše. Kukuřice je nenahraditelnou plodinou ve výživě lidí, hojně se využívá ke krmným účelům, průmyslovému využití a k energetickým účelům. Díky široké škále hybridů se pěstuje v různých klimatických podmínkách, s konkrétním cílem pěstování a vysokým výnosovým potenciálem. Kukuřice patří mezi velmi pěstované plodiny na našem území. Od roku 1990 do roku 2013 došlo ke změnám v pěstování a využití kukuřice. Díky těmto změnám se z České republiky stal vývozce kukuřičného zrna. Ze získaných dat a informací je možné konstatovat, že osevní plochy mají rostoucí tendenci. K tomuto faktu přispěla výstavba zemědělských bioplynových stanic, protože kukuřice je jejich hlavním substrátem. Agrotechnika kukuřice se neustále vyvíjí a její změny vedou ke snížení eroze půdy a k vyšším výnosům. Ostatní změny, ke kterým došlo v agrotechnice, osevních plochách, výnosech a důvody těchto změn, řeší tato práce.cze
dc.format51 s. (12 020 znaků)
dc.format51 s. (12 020 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectKukuřicecze
dc.subjectagrotechnikacze
dc.subjectosevní plochycze
dc.subjectvýnosycze
dc.subjectmaizeeng
dc.subjectagrotechnicseng
dc.subjectsowing areaseng
dc.subjectyieldseng
dc.titlePěstování a využití kukuřice v ČRcze
dc.title.alternativeMaize growing in the Czech Republiceng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag37966
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with the cultivation and use of maize (Zea mays) in the Czech Republic over the past 24 years. The work is written like a literature review. The maize is irreplaceable crop in human nutrition and it is widely used for feeding, industrial use and for energy purposes. Thanks to wide range of hybrids the maize is grown in different climates, with the specific goal of growing and high yield potential. Maize is widely grown crop in our country. There have been changes in the cultivation and use of maize from 1990 to 2013. Thanks to these changes, the Czech Republic became an exporter of maize grain. From the collected data and information, it can be stated that sowing areas are growing. This fact contributed to the construction of agricultural biogas plants, because the maize is the major substrate. Agrotechnics of maize is continually developing and its changes lead to reduction in soil erosion and to higher returns. Other changes that have occurred in agrotechnics, sowing areas, yields and the reasons for those changes are solved in this work.eng
dc.date.accepted2015-06-09
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam