Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVejčík, Antonín
dc.contributor.authorKrejčíková, Klára
dc.date.accessioned2021-11-30T11:02:09Z
dc.date.available2021-11-30T11:02:09Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12378
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá masnou užitkovostí hybridních králíků. Základním předpokladem dobré produkce masa, srsti, kůže králíků je odpovídající úroveň výživy a krmení, které při plném zdraví zvířat zajistí maximální využití jejich genetického základu. V chovech králíků závisí výživa a krmení na technologií chovu a ustájení zvířat. Používají se různé typy krmení. Nejdůležitějším požadavkem výkrmu je dosažení jatečné zralosti králíků v co nejkratším čase. V prvé pokusné skupině dosáhlo porážkové hmotnosti 2600 g nejvíce kusů v 70. dnech věku u obou pohlaví, na rozdíl od druhé pokusné skupiny, kde nejvíce kusů s dokončeným výkrmem bylo až v 77. dnech. Přírůstky v jednotlivých týdnech výkrmu byly vyrovnané, rozdíly v prvém pokusu byly neprůkazné, u druhého pokusu byl rozdíl mezi pohlavím 15,5 g přírůstku/týden (což představuje 2,2 g/den). Spotřeba krmiva u jednotlivých pokusných skupin se lišil. V prvém pokusu nebyl zjištěn rozdíl spotřebovaného krmiva mezi pohlavím. Rozdíly byly zjištěny u druhé pokusné skupiny, kde více krmiva spotřebovaly samice (cca o 4,3 g/den) oproti samcům. První pokusné skupině se do KKS přidával Ostropestřec mariánský v koncentraci 1%, druhé skupině pouze v koncentraci 0,2%.cze
dc.format55 s. (81 493 znaků)
dc.format55 s. (81 493 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectKrálíkcze
dc.subjectmasná užitkovostcze
dc.subjectpřírůstkycze
dc.subjectOstropestřec mariánskýcze
dc.subjectHylacze
dc.subjectvýkrmcze
dc.subjectbrojleroví králícicze
dc.subjectRabbiteng
dc.subjectmeat yieldeng
dc.subjectincreaseseng
dc.subjectSilybum marianumeng
dc.subjectHylaeng
dc.subjectfatteningeng
dc.subjectbroiler rabbitseng
dc.titleMasná užitkovost králíkůcze
dc.title.alternativeMeat yield of rabbitseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag38121
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with a topic of meat yield of crossbred rabbits. The basis assumption of quality of meat production, fur and rabbit skin is a sufficient nutrition as well as genetic disposal. The nutrition and feed depend on breeding and housing technology. Nowadays many types of feed exist. The most important fact in feeding is the time. It is necessary to gain the slaughter weight as soon as possible. In the first experimental group the slaughter weight (2600 g) was gained in 70th day of rabbit's life no matter if it was female or male animal. But in the second one the slaughter weight was gained after 77 days. The increases in weeks of feeding were equal, differences in the first groups were inconclusive, and in the second one there was a difference of 15, 5 g/week (2, 2 g/day) between female and male animals. The consumption of feed was different in those two experimental groups. In the first group there was no evidence of different volume of feed between female and male animals whereas in the second one the female animals consumed more feed than male animals. The difference was 4, 3 g/day. Silybum marianum was added to the feeding mixture in concentration 1, 0 % in the first group and in 0, 2 % in the second one.eng
dc.date.accepted2015-06-10
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam