Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVejčík, Antonín
dc.contributor.authorRišková, Martina
dc.date.accessioned2021-11-30T11:07:50Z
dc.date.available2021-11-30T11:07:50Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-26
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12523
dc.description.abstractProdukce drůbežího masa má v ČR a ve světě stále stoupající trend. Je to dáno především vysokou výkrmovou schopností, krátkým reprodukčním intervalem, dietetickými vlastnostmi masa a účinností přeměny živin. Ročně je v Evropské unii na jídlo vyprodukováno okolo 9,6 miliardy kuřat. Brojlerová kuřata jsou specializovaným typem kuřete chovaným a konzumovaným pro maso. V celosvětovém srovnání největší podíl produkce drůbežího masa zajišťují USA a země Evropské unie. Česká republika patří objemem produkce k méně dynamicky se vyvíjejícím zemím. Kuřecí maso je levnější než ostatní druhy masa a tento fakt výrazně navýšil jeho podíl na trhu. Je to dáno tím, že kuřecí maso obsahuje mnoho hodnotných bílkovin a jeho kuchyňská úprava je velice jednoduchá. Předmětem zadané diplomové práce bylo vyhodnocení vybraných vlivů na přírůstek brojlerových kuřat v zemědělském podniku Agro Čejetice s.r.o. v časovém sledu pěti let (2008?2012). Práce byla zaměřena na výpočet a sledování Indexu efektivnosti výkrmu během jednotlivých turnusů a na detailní sledování přírůstků a ztrát v jednotlivých lokalitách. Dále také na spotřebu KKS a vazbu na průměrnou prodejní hmotnost kuřat.cze
dc.format87 s.
dc.format87 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbrojlerová kuřatacze
dc.subjectchov drůbežecze
dc.subjectprodukcecze
dc.subjectpřírůstekcze
dc.subjectvýkrmcze
dc.subjectbroiler chickenseng
dc.subjectpoultry breedingeng
dc.subjectproductioneng
dc.subjectgrowtheng
dc.subjectfatteningeng
dc.titleAnalýza produkce kuřecích brojlerů v zemědělském podniku Agro Čejetice a.s.cze
dc.title.alternativeAnalysis of the production of broiler chickens on the farm Agro Čejeticeeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag28749
dc.description.abstract-translatedProduction of poultry meat in the Republic and in the world has upward trend. This is primarily due to the highly fattening ability, reproductive short interval, dietetic properties of meat and good efficiency of conversion of feed nutrients. Every year across the European Union is produced about 9,6 billion broiler chickens. Broiler chicknes are specialized type of chicken bred and consume for meat. In a global comparison of the largest share of the production of poultry meat is provided by the United States and countries of the European Union. Czech Republic belongs to the volume of production to less dynamically developing countries. Chicken meat is cheaper than the other kinds of meat and this has significantly increased its market share. This is due to the fact that chicken meat contains many valuable protein and its cuisine is very simple. The subject of the master thesis was to evaluate selected influences on increment of broiler chickens in the farm Agro Čejetice s.r.o. in a time sequence of five years (2008-2012). The thesis was focused on the index calculation and observation of the effectiveness of the fattening period during each batch and on detailed observation of growths and loss in each of the locations. Also on the consumption of KKS and link to average selling weight of chicks.eng
dc.date.accepted2013-06-17
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam