dc.contributor.advisor | Vejčík, Antonín | |
dc.contributor.author | Rišková, Martina | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:07:50Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:07:50Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-26 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12523 | |
dc.description.abstract | Produkce drůbežího masa má v ČR a ve světě stále stoupající trend.
Je to dáno především vysokou výkrmovou schopností, krátkým reprodukčním
intervalem, dietetickými vlastnostmi masa a účinností přeměny živin. Ročně
je v Evropské unii na jídlo vyprodukováno okolo 9,6 miliardy kuřat. Brojlerová
kuřata jsou specializovaným typem kuřete chovaným a konzumovaným pro maso.
V celosvětovém srovnání největší podíl produkce drůbežího masa zajišťují USA
a země Evropské unie. Česká republika patří objemem produkce k méně dynamicky
se vyvíjejícím zemím. Kuřecí maso je levnější než ostatní druhy masa a tento fakt
výrazně navýšil jeho podíl na trhu. Je to dáno tím, že kuřecí maso obsahuje mnoho
hodnotných bílkovin a jeho kuchyňská úprava je velice jednoduchá.
Předmětem zadané diplomové práce bylo vyhodnocení vybraných vlivů
na přírůstek brojlerových kuřat v zemědělském podniku Agro Čejetice s.r.o.
v časovém sledu pěti let (2008?2012). Práce byla zaměřena na výpočet a sledování
Indexu efektivnosti výkrmu během jednotlivých turnusů a na detailní sledování
přírůstků a ztrát v jednotlivých lokalitách. Dále také na spotřebu KKS a vazbu
na průměrnou prodejní hmotnost kuřat. | cze |
dc.format | 87 s. | |
dc.format | 87 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | brojlerová kuřata | cze |
dc.subject | chov drůbeže | cze |
dc.subject | produkce | cze |
dc.subject | přírůstek | cze |
dc.subject | výkrm | cze |
dc.subject | broiler chickens | eng |
dc.subject | poultry breeding | eng |
dc.subject | production | eng |
dc.subject | growth | eng |
dc.subject | fattening | eng |
dc.title | Analýza produkce kuřecích brojlerů v zemědělském podniku Agro Čejetice a.s. | cze |
dc.title.alternative | Analysis of the production of broiler chickens on the farm Agro Čejetice | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 28749 | |
dc.description.abstract-translated | Production of poultry meat in the Republic and in the world has upward
trend. This is primarily due to the highly fattening ability, reproductive short interval,
dietetic properties of meat and good efficiency of conversion of feed nutrients.
Every year across the European Union is produced about 9,6 billion broiler chickens.
Broiler chicknes are specialized type of chicken bred and consume for meat.
In a global comparison of the largest share of the production of poultry meat
is provided by the United States and countries of the European Union. Czech
Republic belongs to the volume of production to less dynamically developing
countries. Chicken meat is cheaper than the other kinds of meat and this has
significantly increased its market share. This is due to the fact that chicken meat
contains many valuable protein and its cuisine is very simple.
The subject of the master thesis was to evaluate selected influences
on increment of broiler chickens in the farm Agro Čejetice s.r.o. in a time sequence
of five years (2008-2012). The thesis was focused on the index calculation and
observation of the effectiveness of the fattening period during each batch and
on detailed observation of growths and loss in each of the locations. Also
on the consumption of KKS and link to average selling weight of chicks. | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-17 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |