Hodnocení obliby drůbežího masa a drůběžích masných výrobků u vybraných skupin obyvatelstva
Abstrakt
Tato diplomová práce se zabývá problematikou drůbežího masa a drůbežích masných výrobků. V úvodní části je nastíněna spotřeba masa v rozvinutých a rozvojových zemích a vlastní cíl práce.
Druhá kapitola se zabývá historií zpracování masa a masných výrobků, vývojem spotřeby drůbežího masa u nás i ve světě. Je popsáno složení drůbežího masa a jeho základní složky.
Třetí kapitola je věnována druhům drůbeže, krátce popsán výkrm a výroba masných výrobků, masná výroba a bezpečnost potravin.
Praktická část diplomové práce se zabývá postojem spotřebitele k drůbežímu masu a drůbežím masným výrobkům dotazníkovou formou. Výzkum dotazníkovou metodou byl rozdělen na etapy:
- příprava a návrh dotazníku
- zveřejnění
- zpracování
- vyhodnocení dotazníků
V závěru práce je provedeno zhodnocení významu drůbežího masa, jeho perspektiva ve výživě lidí do budoucna.