dc.contributor.advisor | Jirotková, Dana | |
dc.contributor.author | Lišková, Blanka | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:13:47Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:13:47Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-25 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12765 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá problematikou drůbežího masa a drůbežích masných výrobků. V úvodní části je nastíněna spotřeba masa v rozvinutých a rozvojových zemích a vlastní cíl práce.
Druhá kapitola se zabývá historií zpracování masa a masných výrobků, vývojem spotřeby drůbežího masa u nás i ve světě. Je popsáno složení drůbežího masa a jeho základní složky.
Třetí kapitola je věnována druhům drůbeže, krátce popsán výkrm a výroba masných výrobků, masná výroba a bezpečnost potravin.
Praktická část diplomové práce se zabývá postojem spotřebitele k drůbežímu masu a drůbežím masným výrobkům dotazníkovou formou. Výzkum dotazníkovou metodou byl rozdělen na etapy:
- příprava a návrh dotazníku
- zveřejnění
- zpracování
- vyhodnocení dotazníků
V závěru práce je provedeno zhodnocení významu drůbežího masa, jeho perspektiva ve výživě lidí do budoucna. | cze |
dc.format | 91 | |
dc.format | 91 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Drůbeží maso | cze |
dc.subject | drůbeží masné výrobky | cze |
dc.subject | spotřeba masa. | cze |
dc.subject | Poultry meat | eng |
dc.subject | poultry meat products | eng |
dc.subject | consumption of meat. | eng |
dc.title | Hodnocení obliby drůbežího masa a drůběžích masných výrobků u vybraných skupin obyvatelstva | cze |
dc.title.alternative | Evaluation favour poultry meat and poultry meat products in selected group of inhabitants | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 33064 | |
dc.description.abstract-translated | This diploma thesis deals with poultry meat and poultry meat products. In the introduction is outlined the consumption of meat in developed and less-developed countries and the goal of this work.
The second chapter is about the history of meat and meat products processing, the development of the consumption of poultry meat in our country and the world. It is described the composition of poultry meat and its basic components.
In the third chapter are written the types of poultry and shortly described their fattening. Processing of meat products, meat production and food safety.
The practical part of the diploma work is in the form of a questionnaire and deals with the attitude of consumers to poultry meat and poultry meat products. The research made this form was divided into stages:
- preparation and plan of the questionnaire
- publication
- processing
- evaluation of questionnaires
The end of this work is about how important is poultry meat, its perspective in human diet in the future and shortly summarized results of research. | eng |
dc.date.accepted | 2014-06-17 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |