Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorZimmelová, Petra
dc.contributor.authorKočová, Lenka
dc.date.accessioned2021-12-02T12:34:49Z
dc.date.available2021-12-02T12:34:49Z
dc.date.issued2007
dc.date.submitted2007-04-23
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/16991
dc.description.abstractJak již ze samotného názvu vyplývá, tato diplomová práce se zabývá problematikou výživy u lidí patřících do generace 50 plus. Práce je zaměřena na stravovací návyky a na dodržování pitného režimu u lidí ve věkovém rozmezí 50 - 65 let. Výzkum je zaměřen na ochotu a vůli generace 50 plus k přizpůsobení se dietním opatřením. Také se dotýká otázky zdravotní výchovy a postoje k racionální výživě u této generace. Dané problematice bychom měli věnovat více pozornosti, neboť výživa se velkou měrou podílí na stárnutí organizmu a tudíž také na kvalitě stáří. Cílem práce bylo zmapování postojů generace 50 plus k stravování dle zásad racionální výživy.cze
dc.format89 s.
dc.format89 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectBMIcze
dc.subjectdietacze
dc.subjectpitný režimcze
dc.subjectstravovací návykycze
dc.subjectvitamínycze
dc.subjectracionální výživacze
dc.subjectzdravícze
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectBMIeng
dc.subjectdieteng
dc.subjectdrinkable regimeeng
dc.subjecteating habitseng
dc.subjectvitamineng
dc.subjectrational nutritioneng
dc.subjecthealtheng
dc.titleRacionální výživa u generace 50 pluscze
dc.title.alternativeRational Nutrition in Generation 50 pluseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag6834
dc.description.abstract-translatedThe title of this oliploma work signifies that it treats the nutrition issue of people falling unaler generation 50 plus. The topic was focused on the eating habits and drinking reginen with people at the range from 50 to 65 years of onge. The research tends to generation 50 plus acceptance and willingness to adapt to the diet arrangements. The question of health education and the attitude to the rational nutrition in this generation has also been mentioned. We should pay more attention to these points of issue because nutrition generally has a great number of impacts on the agring process of organism and therefore on the quality of people´s old age, too. This work tends to find out how generation 50 plus has faced up to taking meals according to the rules of the rational nutrition.eng
dc.date.accepted2007-05-28
dc.description.departmentZdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineRehabilitační péče o postižené děti, dospělé a staré osobycze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programRehabilitacecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeAdámková, Věra
dc.description.defenceObhajoba diplomové práce: Studentka prezentovala diplomovou práci v power pointu. Obhájila a vysvětlila otázky, které byly položeny vedoucím a oponentkou práce. Na doplňující dotazy členů komise reagovala flexibilně.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam