Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorZimmelová, Petra
dc.contributor.authorSoukupová, Věra
dc.date.accessioned2021-12-03T06:56:56Z
dc.date.available2021-12-03T06:56:56Z
dc.date.issued2007
dc.date.submitted2007-08-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/17406
dc.description.abstractObdobí školního věku je u dětí velmi exponovanou etapou života v níž velice důležitou roli hraje také výživa a stravovací návyky. Ve stravovacích zvyklostech v době snídaně zejména u dětí staršího školního věku se objevují negativní vlivy. Děti dávají přednost sladkostem a stravování formou rychlého občerstvení. Jí malé množství zeleniny a ovoce a nedodržují pitný režim. Má práce se týkala dětí staršího školního věku. Cílem mé bakalářské práce s názvem ''SNÍDANĚ ŽÁKŮ 2. STUPNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY V KŘEMŽI'' bylo zjistit konzumaci snídaní u dětí ZŠ se zaměřením na pravidelnost, na vhodné kvantitativní a kvalitativní složení a podmínky, za jakých je první jídlo přijímáno. Dalšími cíli bylo získat informaci o pitném režimu žáků v ranních hodinách. Zdůraznit význam snídaně v rámci celodenního stravování. Stravovací návyky v době snídaně dospívající mládeže jsou neuspokojivé. Dochází k poškozování zdraví a ke špatným návykům, které si mladý člověk přináší s sebou do dalšího rodinného života. Také vznik nadváhy ve spojení s nevhodnými stravovacími zvyklostmi je dnes velký problém. Největší podíl na této skutečnosti mají rodiče, uspěchaný způsob života a celá společnost.cze
dc.language.isoeng
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectsnídaněcze
dc.subjectžácicze
dc.subjectstravovací návykycze
dc.subjecttekutinycze
dc.subjectobezitacze
dc.subjectbreakfasteng
dc.subjectpupilseng
dc.subjectfood habitseng
dc.subjectdrinkseng
dc.subjectobesityeng
dc.titleSNÍDANĚ ŽÁKŮ 2.STUPNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY V KŘEMŽIcze
dc.title.alternativePupils of Křemže Secondary School breakfast habitseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag7153
dc.description.abstract-translatedThe time at school is a very exposed stage in a child’s life in which food and food habits play a very important role. There are negative affects mainly in the food habits at breakfast times of children at secondary school. These children prefer sweets and fast food. They eat very little fruit and vegetables and don’t keep to a good drinking regime. My work targets mainly secondary school children. The aim of my bachelor work called ''Pupils of Křemže secondary school breakfast habits“ is to find out the breakfast habits of children at primary and secondary schools with regards to regularity, appropriate quantity and quality composition and conditions in which the first food of the day was eaten. The next aims were to get information about drinking regimes of children in the morning and to emphasize the importance of breakfast in a daily diet. The food habits of growing children at breakfast times are unsatisfactory. They cause health problems and bad food habits, which young people carry to their future family life. This is also the beginnings of obesity in connection with inappropriate food habits which are today’s biggest problems. The main part on this fact is played by the parents, the fast lifestyle and community.eng
dc.date.accepted2007-09-18
dc.description.departmentZdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineRehabilitační - psychosociální péče o postižené děti, dospělé a staré osobycze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programRehabilitacecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeJanda, Jan
dc.description.defenceObhajoba bakalářské práce: Studentka odpovídala adekvátně.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam