dc.contributor.advisor | Nosková, Marie | |
dc.contributor.author | Hynková, Jana | |
dc.date.accessioned | 2021-12-03T07:50:56Z | |
dc.date.available | 2021-12-03T07:50:56Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.date.submitted | 2008-05-12 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/17754 | |
dc.description.abstract | Autor: Jana HYNKOVÁ
Název práce: Výživa předškolních dětí a možné negativní důsledky na zdraví
Druh práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: MUDr. Marie Nosková
Místo a rok vydání: České Budějovice 2008
Počet stran: 79
Klíčová slova: předškolní děti, zdravá výživa, rodiče, stravovací návyky, nadváha, mateřská škola | cze |
dc.format | 79s., 4 s. obr. příloh | |
dc.format | 79s., 4 s. obr. příloh | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | předškolní děti | cze |
dc.subject | zdravá výživa | cze |
dc.subject | potraviny | cze |
dc.subject | nadváha | cze |
dc.subject | zdravotní problémy | cze |
dc.subject | mateřská škola | cze |
dc.subject | rodina | cze |
dc.subject | stravovací návyky | cze |
dc.subject | Nutrition | eng |
dc.subject | Obesity | eng |
dc.subject | Children | eng |
dc.subject | Boarding | eng |
dc.subject | Nursery school | eng |
dc.title | Výživa předškolních dětí a možné negativní důsledky na zdraví | cze |
dc.title.alternative | Nutrition of pre-school children and possible negative influence on their health. | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 10007 | |
dc.description.abstract-translated | Jana HYNKOVÁ
Nutrition of Pre- School Children and Its Possible Negative Effects on Health
Bakalářská práce
MUDr. Marie Nosková
České Budějovice 2008
79
Nutrition, Obesity, Children, Boarding, Nursery school | eng |
dc.date.accepted | 2008-06-23 | |
dc.description.department | Zdravotně sociální fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Ochrana veřejného zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zdravotně sociální fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Veřejné zdravotnictví | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Týmalová, Dana | |
dc.description.defence | Otázka oponenta: Vysvětlete, co je glykemický index (GI), s jakým GI je vhodné konzumovat potraviny pro prevenci civilizačních chorob, uveďte příklady potravin s vysokým, středním a nízkým GI.
Otázka ved.práce: Jakou legislativu využijete při kontrole stravovacího provozu v MŠ a při kontrole spotřebního koše? Jaká rizika hrozí dětem při dlouhodobé konzumaci vegetariánské stravy? Z jakého důvodu nepatří "kolové" nápoje mezi nápoje zdraví prospěšné?
Studentka přehledným a srozumitelným způsobem prezentovala svoji práci. Prokázala znalost zvolené problematiky. Zvolený cíl byl naplněn. V experimentální části mohou být závěry použity pro informovanost a zkvalitnění výživy u dětí. Odpovídala také na otázky ved.práce i oponenta. | cze |