Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBäumeltová, Milada
dc.contributor.authorSchneiderová, Monika
dc.date.accessioned2021-12-03T07:51:00Z
dc.date.available2021-12-03T07:51:00Z
dc.date.issued2008
dc.date.submitted2008-05-07
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/17771
dc.description.abstractTeoretická část podává přehledný nástin problematiky výživy. Podrobně charakterizuje cukry, tuky, bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Věnuje se zásadám zdravé výživy, vysvětluje pojem výživová pyramida a výživové doporučené dávky. Poslední kapitola se zabývá problematikou poruch příjmu potravy a jejich syndromy, dále obezitou, jejími příčinami, prevencí a následnými zdravotními riziky. V praktické části si práce klade za cíl zmapovat nezdravé návyky cílové skupiny ve stravování. K tomu bylo použito kvantitativní metody ve formě dotazníků s následným grafickým znázorněním odpovědí.cze
dc.format56 s., 4 s. obr. príloh
dc.format56 s., 4 s. obr. príloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.subjectzdravá výzivacze
dc.subjectvýzivová pyramidacze
dc.subjectvýzivové doporucené dávkycze
dc.subjectBMIcze
dc.subjecthealthy dieteng
dc.subjectfood pyramideng
dc.subjectfood recommended doseseng
dc.subjectBMIeng
dc.titleSonda do celodenních stravovacích zvyklostí školáků ve vybraných školách a věkových skupinách.cze
dc.title.alternativeThe probe into the allday´s boardy habits of schoolmates in the selective schools and age´s groups.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag10061
dc.description.abstract-translatedTheoretical part gives a general outline of diet problem. It characterizes sugars, fats, proteins, vitamins and mineral substances in detail. It devotes to principles of healthy diet, explains the term of food pyramid and food recommended doses. The last chapter deals with the problem of food intake disorders and their syndromes, further it deals with obesity and its causes, prevention and consequential healthy risks. The aim of the practical part is to map unhealthy habits of target group concerning eating. For this purpose, we used quantitative method in the form of questionnaires with subsequent graphic charts of answers.eng
dc.date.accepted2008-06-23
dc.description.departmentZdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineOchrana veřejného zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programVeřejné zdravotnictvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeNosková, Marie
dc.description.defenceOtázka vedoucího práce: Jakým způsobem by bylo možné ovlivnit sortiment ve školních bufetech? Otázka oponenta: 1) vysvětlete pojem "Metabolický s 2) podle čeho lze diagnostikova obezitu u dětí kromě BMI, jež se používá u dospělých? 3) Je cholesterol v dětské stravě tak nebezpečný jako pro dospělé? 4) Jaký je rozdíl ve využitelnosti bílkovin z živočišných a rostlinných zdrojů? Studentka ve svém kultivovaném projevu při obhajobě bakalářské práce prokázala nejen zaujetí, ale i znalost problematiky daného tématu. Suverénně zodpověděla na položené otázky vedoucího práce, ale i oponentky. Rovněž odpovídala i dotaz člena komise o možnosti praktického využití závěrů práce.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam