dc.contributor.advisor | Bäumeltová, Milada | |
dc.contributor.author | Schneiderová, Monika | |
dc.date.accessioned | 2021-12-03T07:51:00Z | |
dc.date.available | 2021-12-03T07:51:00Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.date.submitted | 2008-05-07 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/17771 | |
dc.description.abstract | Teoretická část podává přehledný nástin problematiky výživy. Podrobně charakterizuje cukry, tuky, bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Věnuje se zásadám zdravé výživy, vysvětluje pojem výživová pyramida a výživové doporučené dávky. Poslední kapitola se zabývá problematikou poruch příjmu potravy a jejich syndromy, dále obezitou, jejími příčinami, prevencí a následnými zdravotními riziky. V praktické části si práce klade za cíl zmapovat nezdravé návyky cílové skupiny ve stravování. K tomu bylo použito kvantitativní metody ve formě dotazníků s následným grafickým znázorněním odpovědí. | cze |
dc.format | 56 s., 4 s. obr. príloh | |
dc.format | 56 s., 4 s. obr. príloh | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.subject | zdravá výziva | cze |
dc.subject | výzivová pyramida | cze |
dc.subject | výzivové doporucené dávky | cze |
dc.subject | BMI | cze |
dc.subject | healthy diet | eng |
dc.subject | food pyramid | eng |
dc.subject | food recommended doses | eng |
dc.subject | BMI | eng |
dc.title | Sonda do celodenních stravovacích zvyklostí školáků ve vybraných školách a věkových skupinách. | cze |
dc.title.alternative | The probe into the allday´s boardy habits of schoolmates in the selective schools and age´s groups. | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 10061 | |
dc.description.abstract-translated | Theoretical part gives a general outline of diet problem. It characterizes sugars, fats, proteins, vitamins and mineral substances in detail. It devotes to principles of healthy diet, explains the term of food pyramid and food recommended doses. The last chapter deals with the problem of food intake disorders and their syndromes, further it deals with obesity and its causes, prevention and consequential healthy risks. The aim of the practical part is to map unhealthy habits of target group concerning eating. For this purpose, we used quantitative method in the form of questionnaires with subsequent graphic charts of answers. | eng |
dc.date.accepted | 2008-06-23 | |
dc.description.department | Zdravotně sociální fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Ochrana veřejného zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zdravotně sociální fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Veřejné zdravotnictví | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Nosková, Marie | |
dc.description.defence | Otázka vedoucího práce: Jakým způsobem by bylo možné ovlivnit sortiment ve školních bufetech?
Otázka oponenta:
1) vysvětlete pojem "Metabolický s
2) podle čeho lze diagnostikova obezitu u dětí kromě BMI, jež se používá u dospělých?
3) Je cholesterol v dětské stravě tak nebezpečný jako pro dospělé?
4) Jaký je rozdíl ve využitelnosti bílkovin z živočišných a rostlinných zdrojů?
Studentka ve svém kultivovaném projevu při obhajobě bakalářské práce prokázala nejen zaujetí, ale i znalost problematiky daného tématu. Suverénně zodpověděla na položené otázky vedoucího práce, ale i oponentky. Rovněž odpovídala i dotaz člena komise o možnosti praktického využití závěrů práce. | cze |