Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorHavlíčková, Tereza
dc.contributor.authorTomečková, Gabriela
dc.date.accessioned2021-12-03T08:51:42Z
dc.date.available2021-12-03T08:51:42Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-08-17
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/18290
dc.description.abstractSystém kritických kontrolních bodů HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) je systém založený na prevenci a analýze nebezpečí a přispívá k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin. Nutnost závést systém HACCP v potravinářské organizaci je dán legislativou České republiky a legislativou Evropské unie a je v souladu s Codex Alimentarius (Potravinářským zákoníkem). Bakalářská práce zahrnuje teoretické poznatky o systému HACCP a analýze nebezpečí a praktickou část s přiblížením systému HACCP konkrétní potravinářské organizace Dr. Oetker, s.r.o. Organizace musí mít zavedenou dokumentaci HACCP, provedenou analýzu nebezpečí, stanoveny kritické kontrolní body CCP a nápravná opatření při překročení kritických mezí. Systém je neustále v celém výrobním procesu ověřován. Systém HACCP podléhá certifikaci, na jeho principech je založena mezinárodní norma ISO 22000 o systému managementu bezpečnosti potravin. HACCP jako součást politiky bezpečnosti potravin organizace přispívá k vyloučení nebezpečných činitelů z výrobního procesu potravin a tím i zamezení ohrožení spotřebitelů.cze
dc.format40 s ., 3 s. příloh
dc.format40 s ., 3 s. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbezpečnost potravincze
dc.subjectkritický kontrolní bod CCPcze
dc.subjectkritická mezcze
dc.subjectsystém HACCPcze
dc.subjectzdravotní nezávadnostcze
dc.subjectfood safetyeng
dc.subjectcritical control point CCPeng
dc.subjectcritical limiteng
dc.subjectsystem HACCPeng
dc.subjecthealth impeccabilityeng
dc.titleZajištění zdravotní nezávadnosti potravin s využitím systému HACCP v potravinářském podnikucze
dc.title.alternativeGuarantee of health impeccability of foodstuffs with the application of HACCP in a food-processing companyeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag12906
dc.description.abstract-translatedHazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) is a system based on prevention and analysis of hazards and contributes to provision of health safety of food. The requirement for establishing the HACCP system in a food-processing organisation is given by the Czech Republic’s legislation as well as by the legislation of European Union, and is in accord with Codex Alimentarius (Food code). The baccalaureate thesis includes theoretical findings on the HACCP system and the analysis of hazards, as well as practical part, inclusive of introducing the HACCP system of a specific food-processing organisation - Dr. Oetker, s.r.o. The organisation must have established HACCP documentation, conducted hazards analysis, stipulated the critical control points (CCP) and corrective provisions upon exceeding the critical limits. The system is continuously being checked on the entire process of production. The HACCP system is subject to certification, the international standard ISO 22000 of food safety management system. HACCP, as a part of organization’s food safety policy, contributes to excluding hazardous factors from the process of food production and thereby also prevents exposure of the consumers.eng
dc.date.accepted2009-09-14
dc.description.departmentZdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAplikovaná radiobiologie a toxikologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programBiofyzikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeBenešová, Vilma
dc.description.defenceStudentka prezentovala v power pointu svou bakalářskou práci. Byly přečteny posudky vedoucího a oponenta bakalářské práce. Studentka zodpověděla otázky vedoucího práce, oponenta a členů komise. Připomínky nebyly. Klasifikace: výborněcze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam