Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVacková, Ludmila
dc.contributor.authorPulkrab, Zdeněk
dc.date.accessioned2021-12-03T08:53:19Z
dc.date.available2021-12-03T08:53:19Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-05-07
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/18451
dc.description.abstractTato práce je zaměřena na analýzu nebezpečí a kritické kontrolní body v potravinách. Účelem je přiblížit a seznámit se jak vzniká analýza nebezpečí a kritické kontrolní body v potravinách neboli Hazard Analysis and Critical Control Points (dále jen ''HACCP''). Práce se prolíná teoretickou částí zahrnující poznatky vzniku a fungování HACCP, s praktickou částí názorného uvedení v praxi u firmy PT servis konzervárna spol. s.r.o. Bakalářská práce pojednává o historii, vysvětlení pojmů a celkové problematice HACCP. Práce obsahuje předběžné náležitosti před vývojem plánu HACCP, sedm principů HACCP, identifikaci nebezpečí a zhodnocení rizik identifikovaného nebezpečí. Náplní práce je popis systému HACCP a poukázání na skutečnosti jak je zakotven v legislativě České republiky a Evropské unie, s porovnáním se skutečností v USA. HACCP se objevuje jak v normách řádu ISO 9000, tak i v potravním kodexu Codex Alimentarius. Dále na základě Nařízení Evropského parlamentu a Rady byl v České republice přijat systém rychlého varování pro potraviny a krmiva neboli Rapid Alert System for Food and Feed, dále jen RASFF. V bakalářské práci jsou stanoveny tři hypotézy za účelem zjištění, zda jsou potraviny dostatečně tímto systémem kontrolovány. Smyslem bakalářské práce je vypracování uceleného pohledu na systém HACCP a jeho využití v podniku PT servis konzervárna spol. s r.o. V závěru práce je provedeno vyhodnocení systému, využití v praxi s přihlédnutím na možné zlepšení systému HACCP. I přesto byly dvě stanovené hypotézy potvrzeny a cíl práce byl tímto splněn.cze
dc.format66 s.
dc.format66 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectHACCP - analýza nebezpečí a kritické kontrolní bodycze
dc.subjectPotravní kodexcze
dc.subjectHACCP - Hazard Analysis and Critical Control Pointseng
dc.subjectCodex Alimentariuseng
dc.titleAnalýza nebezpečí a kritické kontrolní body v potravináchcze
dc.title.alternativeHazard Analysis and Critical Control Pointseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag13178
dc.description.abstract-translatedThis thesis is aimed at hazard analysis and critical check points in foodstuffs.The purpose is to approach and be familiarized with the emergence of hazard analysis and critical check points in foodstuffs otherwise Hazard Analysis and Critical Control Points (thereinafter only ''HACCP''). There are two parts of this work - a theoretical one including knowledge of HACCP emergence and function and a practical one with demonstration of implementation in the firm PT servis konzervárna s.r.o. This bachelor thesis deals with history, term explanation and the whole problem of HACCP. The work includes preliminary requirements before HACCP project development, seven HACCP principles, hazard identification and evaluation of risks of the identified danger. The work includes description of the HACCP system and pointing out its embodiment in legislation of the Czech Republic and the European Union, with comparison of the reality in the U.S.A. HACCP can be found both in standards of ISO 9000 and in food codex Codex Alimentarius. Further pursuant to the Regulation of the European Parliament and the Council has been admitted in the Czech Republic a system of rapid warning for food and feed otherwise Rapid Alert System for Food and Feed, thereinafter only RASFF. Three hypotheses are set in the bachelor thesis in order to find out whether foodstuffs have been controlled enough by this system. The sense of the bachelor thesis is elaboration of a comprehensive view of the HACCP system and its utilization in the company PT servis konzervárna spol. s.r.o. Conclusion of the work includes system evaluation, utilization with consideration to possible HACCP system improvement. Nevertheless three given hypotheses have been confirmed and the aim of the work has been herewith fulfilled.eng
dc.date.accepted2009-06-16
dc.description.departmentZdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAplikovaná radiobiologie a toxikologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programBiofyzikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeKudlák, Aleš
dc.description.defenceStudent prezentoval v power pointu svou bakalářskou práci. Byly přečteny posudky vedoucího bakalářské práce a oponenta. Student zodpověděl otázky vedoucího práce a oponenta a dotazy členů komise. Klasifikace: výborněcze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam