• Ecological risk assessment of heavy metals in brown trout (Salmo trutta m. fario) from the military training area Boletice (Czech republic) 

      Dvořák, Petr; Andreji, Jaroslav; Mráz, Jan; Dvořáková Líšková, Zuzana; Klufová, Renata (Maghira and Maaspublications, 2016)
      This study to assess the environmental pollution status in streams (Loutecky, Spicak, Olsina, Trebovicky, Polecnicky and Luzny) from the Boletice area. Were determined of some metal (Hg, Pb, Cd) concentrations in the muscle ...
    • Odpadní produkty cibule kuchyňské jako zdroj antiooxidantů v masných výrobcích 

      Bedrníček, Jan; Golian, Jozef; Samková, Eva; Belej, Lubomír; Smetana, Pavel; Čapla, Jozef; Kadlec, Jaromír; Bárta, Jan; Bártová, Veronika; Kolek, Jan; Mráz, Jan; Laknerová, Ivana; Pešek, Milan (Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2018)
      Cibule je jedna z nejdůležitějších druhů zeleniny na světě. Velké množství cibulových odpadů se vyprodukuje každý rok. Některé frakce odpadu, které jsou bohaté na antioxidanty, mohou být využity při výrobě masných výrobků ...
    • Workshop - Monitoring of freshwater fish meat and their products. 

      Honzlová, A.; Čurdová, H.; Šimek, B.; Másílko, J.; Příborský, Josef; Velíšek, Josef; Mráz, Jan; Schebestová, L. (Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie, 2020)
      Článek shrnuje informace z workshopu ,,Sledování kvality masa sladkovodních ryb a výrobků z nich“, který se konal 18. a 19. září 2019 v prostorách zámku Lnáře.