Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorStránský, Miroslav
dc.contributor.authorKoláčková, Jana
dc.date.accessioned2021-12-03T13:52:39Z
dc.date.available2021-12-03T13:52:39Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-08-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/21542
dc.description.abstractTeoretická část práce pojednává o kardiovaskulárních onemocněních, o rizikových faktorech ovlivnitelných i neovlivnitelných, dále zahrnuje preventivní výživu a výživu při onemocnění některou chorobou KVO a fyzickou aktivitu. Kardiovaskulární choroby jsou všechny získané či vrozené choroby srdečního svalu a cév. Je to individuální proces, při kterém hraje hlavní roli dědičnost a životní styl. Důležitá je již primární prevence. Pro zpracování výzkumné části bakalářské práce byla zvolena metoda dotazníkového šetření. Praktická část zahrnuje výsledky dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 80 mužů po prvním prodělaném infarktu myokardu. Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit stravovací zvyklosti pacientů s kardiovaskulárním onemocněním před diagnostikováním jejich onemocnění. Druhým cílem bylo zhodnotit kvalitu životního stylu pacientů s kardiovaskulárním onemocněním před diagnostikováním jejich onemocnění.cze
dc.format81 s. (97 361 znaků)
dc.format81 s. (97 361 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkardiovaskulární onemocněnícze
dc.subjectinfarkt myokarducze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectživotní stylcze
dc.subjectkardiovascular diseaseseng
dc.subjectmyocardial infarctioneng
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectlife styleeng
dc.titleStravovací zvyklosti a životní styl pacientů s kardiovaskulárním onemocněnímcze
dc.title.alternativeEating habits and lifestyle of patients with cardiovascular diseaseeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag38471
dc.description.abstract-translatedThe theoretical part deals with cardiovascular diseases and controllable and uncontrollable risk factors. It also includes preventive nutrition, nutrition during any of KVO diseases and nutrition needed for physical activity. Cardiovascular diseases are all diseases of the heart muscle and blood vessels either acquired or congenital.It is an individual process in which the most important role is being played by heredity and lifestyle. It is important to have a primary prevention. For processing the research part of the thesis I have chosen the survey method. The practical part includes results of the survey attended by 80 men after a first myocardial infarction. The aim of this thesis was to evaluate the dietary habits of patients with cardiovascular disease before the diagnosis. A second objective was to evaluate the lifestyle quality of patients with cardiovascular disease before the diagnosis.eng
dc.date.accepted2014-09-22
dc.description.departmentZdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineNutriční terapeutcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zdravotně sociální fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace ve zdravotnictvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeKurfirst, Vojtěch


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam