• Aditivní látky a jejich vliv na kvalitu siláží 

      Šejbová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem bakalářské práce je navrhnout možnost uplatnění aditivních látek na základě kompilační práce. Tato práce se mimo jiné zabývá problematikou silážování a využitím aditivních látek na výslednou kvalitu siláží. Úvodní ...
    • Aditivních látek ve výživě hospodářských zvířat 

      Michňová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2015)
    • Analýza fázové výživy dojnic 

      Zimolová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
      Bakalářská práce se zabývá výživou dojnic a technikou krmení a zhodnocením úrovně výživy v daném zemědělském podniku. Hodnocení úrovně výživy bylo provedeno na základě posouzení potřeby živin a energie k doporučeným hodnotám ...
    • Analýza provozních ukazatelů produkce mléka 

      Tůmová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bakalářská práce hodnotí výživu a systém krmení dojnic ve vztahu k produkci mléka v provozních podmínkách Zemědělského družstva Rodvínov. Základní část práce popisuje nutriční a chemický rozbor mléka, základy výživy dojnic ...
    • Doplňkové látky ve výživě drůbeže 

      Pekařová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2020)
      Tato bakalářská práce se zabývá odlišností trávení, potřebnými živinami a doplňkovými látkami pro drůbež. Doplňkové látky jsou rozděleny do čtyř skupin zootechnické, technologické, senzorické a nutritivní doplňkové látky. ...
    • Faktory ovlivňující produkci mléka 

      Fuksová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
      Bakalářská práce byla zaměřena na výživu dojeného skotu. Jejím cílem bylo popsat a posoudit úroveň výživy ve vybraném zemědělském podniku s chovem holštýnského skotu. Na základě sledování stáje a získaných podkladů byla ...
    • Faktory ovlivňující výrobní a ekonomické výsledky masného skotu 

      Králová, Alena (Jihočeská univerzita, 2013)
      Největší náklady na chov bez tržní produkce mléka představují náklady na krmiva, které se podílejí 39 % na celkových nákladech. Druhou nejvyšší položkou jsou pracovní náklady. Druhým nejvyšším výnosy z chovu krav bez tržní ...
    • Fázová výživa dojnic 

      Ursová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
      Bakalářská práce je zaměřena na fázovou výživu dojnic, tedy výživu v mezidobí. Poukazuje na kritické fáze tranzitního období a časné laktace, kdy se významně mění krmná dávka a přechází se z nízkoenergetického krmiva na ...
    • Fázová výživa dojnic v daném zemědělském podniku 

      Rakouská, Barbora (Jihočeská univerzita, 2018)
      Práce se zabývá výživou dojnic jednotlivých fází laktace v daném zemědělském podniku.
    • Hodnocení úrovně výživy skotu v daném podniku 

      Šandera, Filip (Jihočeská univerzita, 2013)
      Bakalářská práce se zabývá hodnocením úrovně výživy skotu se zaměřením na dojnice v jednotlivých fázích laktace. K vypracování práce přispělo Zemědělské družstvo Podkleťan Křemže. V zemědělském družstvu probíhalo sledování ...
    • Kompletní granulovaná krmiva pro psy 

      Uhlířová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2016)
      V této bakalářské práci jsou shrnuty základní poznatky o významu jednotlivých živin ve výživě psů, pojednává se zde o možnostech krmení psa a způsobu rozdělení krmiv. Součástí práce byl preferenční test první volby. Do ...
    • Konzervace krmiv silážováním 

      Nechvátal, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2018)
      Tato bakalářská práce, ve formě literární studie, je zaměřená na konzervaci krmiv silážováním. Především se práce zabývá základními cíli konzervace silážováním, vlastní proces silážování je pak zaměřen na biologicko ...
    • Konzervace kukuřice silážováním 

      Brož, Petr (Jihočeská univerzita, 2016)
      Moderní živočišná výroba je v mnoha směrech progresivní obor, který se vyznačuje tím, že se v něm prolíná několik zdánlivě nesouvisejících odvětví. Jedním z nejdůležitějších je výživa a krmení hospodářských zvířat. S ...
    • Konzervace kukuřice silážováním 

      Kšanda, Martin (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato bakalářská práce se zabývá využitím kukuřice seté (Zea mays) na výboru siláží, které mají vysoký potenciál a jsou nenahraditelnou složkou ve výživě skotu. Úvodní část práce se zaměřuje na původ, charakteristiku a ...
    • Konzervace pícnin silážováním 

      Fryšová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem této bakalářské práce je zpracování literární studie zabývající se konzervací pícnin silážováním a dále zpracování přehledu faktorů, které mají vliv na kvalitu a průběh fermentace. Úvodní část se obecně zabývá významem ...
    • Možnosti využití aditivních látek ve výživě hospodářských zvířat 

      Kricnerová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2019)
      Bakalářská práce se zabývá možnostmi využití aditivních látek ve výživě hospodářských zvířat, jejich rozdělením a charakteristikou. Práce se zaměřuje především na charakteristiku vybrané skupiny zootechnických doplňkových ...
    • Možnosti využití doplňkových látek ve výživě zvířat 

      Novotná, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
      Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi využití doplňkových látek ve výživě zvířat. Práce je zaměřena na důležitost a nezbytnost dosažení zdravého vývoje a růstu hospodářských zvířat, s dopadem na životní prostředí a ...
    • Možnosti využití doplňkových látek ve výživě zvířat 

      Šimková, Romana (Jihočeská univerzita, 2018)
      Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi využití doplňkových látek ve výživě hospodářských zvířat. Práce je zaměřena na otázku vlivu krmných aditiv na živočišnou produkci, bezpečnost aditivních látek a pravidla jejich ...
    • Optimalizace výživy koní 

      Maryška, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
      Předkládaná bakalářská práce se zabývá výživou sportovních koní. Vhodná výživa koně je nezbytným předpokladem pro zdravý a správný vývoj celého organismu. Každý kůň je jiný nejen svou osobností i zařazením do různého stupně ...
    • Posouzení konceptu výživy dojnic 

      Děkanová, Eva (Jihočeská univerzita, 2017)
      Posouzení konceptu výživy dojnic