• Produkce masa z faremního chovu (skot, jelení a daňčí zvěř) v ČR 

      Vlčková, Irena (Jihočeská univerzita, 2013)
      V současné době se stále zvyšují nároky na hygienu a zdravotní nezávadnost potravin. Čím dál četnější spotřebitelské weby upozorňují na kvalitu či spíše ?nekvalitu? velkého množství potravinových produktů, masné výrobky ...
    • Systémy jakosti a hygieny a jejich odlišnosti 

      Hadáčková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2015)
      V této bakalářské práci jsou popsány, zhodnoceny a porovnány nejznámější systémy jakosti a hygieny potravin. Práce definuje pojmy jakost a hygiena (bezpečnost) potravin a zaměřuje se na implementaci systému HACCP do ...
    • Zajištění kvality v technologii výroby piva 

      Polanecký, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2011)
      Předmětem bakalářské práce ?Zajištění kvality v technologii výroby piva? je systém řízení jakosti dle požadavků normy 9000 a systém řízení bezpečnosti potravin podle požadavků normy ISO 22000, systém kritických bodů (HACCP) ...
    • Zpracovatelské provozy (zpracování živočišných produktů) v rámci České republiky - vývoj v letech 2004-2013 

      Procházková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
      Tématem této bakalářské práce je zhodnotit vývoj zpracovatelského průmyslu zpracovávající maso a mléko. Jedná se zejména o vývoj jatek a mlékáren v daném období 2004-2013. V první části se práce zabývá legislativou spojenou ...