• Čirok jako energetická plodina 

      Cibulková, Renata (Jihočeská univerzita, 2012)
      Čirok, jedna ze světově nejvýznamnějších polních plodin, je nejčastěji využívaný pro potravinářské či krmné účely. Cílem této práce je formou literárního přehledu shrnout informace o vlastnostech čiroku z pohledu energetického ...
    • Perspektivy pěstování a využití čiroku a prosa v podmínkách ČR 

      Trojáková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2011)
      Cílem práce bylo shrnutí poznatků o pěstování a možnostech využití čiroku a prosa v podmínkách České republiky. Botanická charakteristika, požadavky na prostředí, ošetřování během vegetace rostliny prosa a čiroku. Sklizeň ...
    • Pěstování obilnin v ekologickém zemědělství 

      Veselý, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
      V této práci byly porovnávány rozdíly mezi ekologickým, přechodným a konvenčním systémem hospodaření. Byly porovnávány výnosy zrna, množství agrotechniky a ekonomiky v jednom zvoleném podniku Farma Otročín s.r.o. V letech ...