• Aditivní látky a jejich vliv na kvalitu siláží 

      Šejbová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem bakalářské práce je navrhnout možnost uplatnění aditivních látek na základě kompilační práce. Tato práce se mimo jiné zabývá problematikou silážování a využitím aditivních látek na výslednou kvalitu siláží. Úvodní ...
    • Sledování růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny 

      Leherová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
      Práce se zabývá sledováním růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny. Cílem práce bylo sledovat růstovou aktivitu bakterií mléčného kysání rodů Lactobacillus delbrueckii subsp.bulgaricus a Streptococcus ...
    • Význam probiotik a prebiotik ve výživě člověka 

      Ševčíková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
      Bakalářská práce se zabývá probiotiky, prebiotiky a složením střevní mikroflóry. Význam střevní mikroflóry byl dlouhou dobu velmi podceňován. S rozvojem vědy docházelo k poznatkům o jejích pozitivních přínosech a složení. ...
    • Základní aspekty konzervace kukuřice silážováním 

      Brabenec, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
      Cílem bakalářské práce je zhodnotit potenciál výroby kukuřičných siláží jako nejčastěji zastoupeného objemného krmiva pro skot. Úvodní část práce se zaměřuje na obecné informace o kukuřici, na původ kukuřice, význam kukuřice ...