Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "hops"
Zobrazují se záznamy 1-3 z 3
-
Kvalita surovin pro výrobu piva
(Jihočeská univerzita, 2012)Předmětem bakalářské práce "Kvalita surovin pro výrobu piva" je jakost pivovarských surovin - sladovnického ječmene, sladu, chmele, vody a pivovarských kvasinek. Jednotlivé suroviny jsou obecně charakterizovány. Hlavní ... -
Pěstování chmele (Humulus lupulus L.) a jeho využití
(Jihočeská univerzita, 2014)Rostlina chmele se odlišuje od ostatních zemědělských rostlin tím, že je vytrvalá. Na jednom stanovišti může být až 20 let. U nás se chmel pěstuje ve třech uznaných chmelařských výrobních oblastech, kterými jsou Žatecko, ... -
Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví
(Jihočeská univerzita, 2020)Tato bakalářská práce pojednává formou rešerše o pivovarství od jeho prvopočátků až do dob současných. Detailně je zde charakterizována problematika výroby, zpracování, členění a složení pivovarských surovin či možnost ...