• Kvalita surovin pro výrobu piva 

      Souček, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
      Předmětem bakalářské práce "Kvalita surovin pro výrobu piva" je jakost pivovarských surovin - sladovnického ječmene, sladu, chmele, vody a pivovarských kvasinek. Jednotlivé suroviny jsou obecně charakterizovány. Hlavní ...
    • Pěstování chmele (Humulus lupulus L.) a jeho využití 

      Korcová, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2014)
      Rostlina chmele se odlišuje od ostatních zemědělských rostlin tím, že je vytrvalá. Na jednom stanovišti může být až 20 let. U nás se chmel pěstuje ve třech uznaných chmelařských výrobních oblastech, kterými jsou Žatecko, ...
    • Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví 

      Nohejl, Vlastimil (Jihočeská univerzita, 2020)
      Tato bakalářská práce pojednává formou rešerše o pivovarství od jeho prvopočátků až do dob současných. Detailně je zde charakterizována problematika výroby, zpracování, členění a složení pivovarských surovin či možnost ...