• Hodnocení výnosu odrůd ozimé řepky společnosti Pioneer 

      Dostál, Petr (Jihočeská univerzita, 2019)
      Bakalářská práce se zabývá ozimou řepkou olejkou. Je zde popsána historie, význam pěstování, charakteristika, tvorba výnosu a ovlivňující faktory. Pozornost je dále věnována technologii pěstování ozimé řepky, vybraným ...
    • Kvalita vepřového masa vybraných hybridů 

      Vondruška, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2010)
      Bakalářská práce byla zaměřena na oblast chemického složení, fyzikálních a technologických vlastností masa, včetně zracích procesů v něm. Dále byly charakterizovány jakostní ukazatele, a to pH, barva, světlost masa, vaznost ...
    • Různé způsoby využití kukuřice pro pícninářské účely 

      Slanec, Roman (Jihočeská univerzita, 2014)
      Cílem této práce bylo zhodnotit různé způsoby využití kukuřice pro pícninářské účely. Stručně nastínit hospodářský, ekonomický a ekologický význam pěstování kukuřice. Ze získaných dat a informací je možné ...
    • Základní aspekty konzervace kukuřice silážováním 

      Brabenec, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
      Cílem bakalářské práce je zhodnotit potenciál výroby kukuřičných siláží jako nejčastěji zastoupeného objemného krmiva pro skot. Úvodní část práce se zaměřuje na obecné informace o kukuřici, na původ kukuřice, význam kukuřice ...