• Hodnocení sklízecích mlátiček Fendt 8350 a CLAAS Lexion 580 TERRA TRAC 

      Urban, Josef (Jihočeská univerzita, 2009)
      Cílem práce je hodnocení činnosti a kvality práce sklízecích mlátiček dvou výrobců při sklizni zemědělských plodin a jejich jednoduché ekonomické zhodnocení. Rozbor činnosti a kvality práce je zaměřen na velikost ztrát, ...
    • Hodnocení sklízecích mlátiček NEW HOLLAND řady CX a CLAAS LEXION 460 při sklizni obilovin a řepky. 

      Wollner, Antonín (Jihočeská univerzita, 2009)
      Cílem práce je hodnocení činnosti a kvality práce dvou sklízecích mlátiček rozdílných výrobců při sklizni zemědělských plodin a jejich ekonomické zhodnocení. Rozbor činnosti a kvality práce je zaměřen na velikost ztrát, ...
    • Hodnocení výnosových prvků a kvality semen u jarního a ozimého máku 

      Rothbauer, Petr (Jihočeská univerzita, 2021)
      Tato bakalářská práce porovnává pěstování jarních a ozimých forem máku setého. Cílem bylo zhodnotit jejich výnosové prvky a kvalitu semen. Vyhodnocení probíhalo na základě literární rešerše a provozního pokusu, kde byly ...
    • Jakostní parametry v hodnocení medu, vlivy působící na kvalitu medu 

      Dostálová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem bakalářské práce je popsat jakostní parametry v hodnocení medu a vlivy ovlivňující jeho kvalitu. První část této práce se věnuje obecnému rozdělení medů. Do této části jsou zařazeny jednotlivé druhy medů, jejich ...
    • Kvalifikace primární půdní organické hmoty podle rychlostní konstanty oxidace v půdách s odlišným systémem zpracování 

      Sládková, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
      V kruzích vědecké sféry a odborné veřejnosti je často diskutovaným tématem půdní organická hmota. Obsah a kvalita této pevné půdní fáze zásadně ovlivňuje nejen fyzikální a chemické vlastnosti půd, ale také ekosystémové ...
    • Kvalita konvenčních a ekologických osiv 

      Benková, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2013)
      Kvalitní osivo je prvotním předpokladem založení zdravého a silného porostu. Jakost výchozího materiálu pro založení množitelských porostů je dána semenářským zákonem a vyhláškou. Certifikované osivo zaručuje základní ...
    • Kvalita osiva pšenice 

      Luxová, Hedvika (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem práce bylo porovnání vlivu certifikovaného a farmářského osiva na výnosové prvky a teoretický výnos pšenice ozimé. V praktických podmínkách Zemědělského družstva NOVA Dříteň ve vegetačním období 2013/2014 byly vybrány ...
    • Kvalita potravinářské a krmné pšenice 

      Machovcová, Dana (Jihočeská univerzita, 2011)
      Kvalita pšenice potravinářské a krmné je každoročně hodnocena u všech dodávek od zemědělských družstev, podniků a soukromých zemědělců. Byly popsány faktory, které mohou kvalitu zrna ovlivnit, kritéria hodnocení kvality ...
    • Pěstování čiroku a kukuřice pro pícninářské účely 

      Kubeš, Pavel (Jihočeská univerzita, 2014)
      Kukuřice a čirok jsou světově nejvýznamnější plodiny pěstované pro krmné, potravinářské či technické účely. Cílem této práce je formou literárního přehledu shrnout informace o vlastnostech těchto plodin a možnostech jejich ...
    • Pěstování máku setého (Papaver somniferum L.) a jeho potravinářské aj. využití 

      Duffek, Josef (Jihočeská univerzita, 2014)
      Tato bakalářská práce se zabývá v České republice již tradičně pěstovanou plodinou, a tou je mák setý. Cílem mé bakalářské práce je literární rešerší shrnout poznatky o požadavcích a vlastnostech máku setého, zjistit jeho ...
    • Problematika "SLOW FOOD" v České republice 

      Dvořáková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2012)
      Tématem bakalářské práce je hnutí SLOW FOOD. Teoretická část práce se zabývá historií, organizací a současností hnutí. Dává nahlédnout do činnosti neziskové organizace, zaměřené na problematiku zachování krajových potravinových ...
    • Technologie pěstování ozimého máku setého a jeho uplatnění v ČR 

      Melicharová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2012)
      Tato práce se zabývá v České republice zatím okrajově pěstovanou ozimou formou máku setého. Cílem práce bylo formou literární rešerše shrnout poznatky o vlastnostech a požadavcích této plodiny, upozornit na rozdíly ve ...
    • Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa 

      Kořán, Matěj (Jihočeská univerzita, 2019)
      V bakalářské práci se zabývám vlivem zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa. Je zde popsáno hovězí maso a jeho vlastnosti, jeho technologické a organoleptické vlastnosti, a dále chemické a fyzikální složení masa. ...
    • Vliv kvality mleziva na růst a zdravotní stav telat 

      Beránková, Anna (Jihočeská univerzita, 2017)
      Bakalářská práce předkládá shrnutí o významu mleziva, jeho složení a porovnání se zralým mlékem. Mlezivo obsahuje důležité bílkoviny, které zajišťují zdravotní stav telete. Celková bílkovina v mlezivu obsahuje životu ...
    • Vybrané kvalitativní ukazatele medů z oblasti Třeboňska 

      Havlis, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2018)
      Téma bakalářské práce je "Vybrané kvalitativní ukazatele medů z oblasti Třeboňska". Cílem bylo zpracovat rešerši zadaného tématu a dále pak porovnat vybrané kvalitativní ukazatele vzorků medů získaných z dvaceti vytipovaných ...
    • Zajištění kvality v technologii výroby piva 

      Polanecký, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2011)
      Předmětem bakalářské práce ?Zajištění kvality v technologii výroby piva? je systém řízení jakosti dle požadavků normy 9000 a systém řízení bezpečnosti potravin podle požadavků normy ISO 22000, systém kritických bodů (HACCP) ...
    • Změna kvalitativních ukazatelů medu v závislosti na změně vnějších vlivů působících na včelstvo 

      Hradilová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2019)
      Cílem mé bakalářské práce je popsat vlivy vnějšího prostředí působící na včelstvo s dopadem na kvalitu medu. První část popisuje rozdělení medu, jeho kvalitativní znaky a s nimi spojené fyzikální a chemické vlastnosti. ...