Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "quality"
Zobrazují se záznamy 1-18 z 18
-
Hodnocení sklízecích mlátiček Fendt 8350 a CLAAS Lexion 580 TERRA TRAC
(Jihočeská univerzita, 2009)Cílem práce je hodnocení činnosti a kvality práce sklízecích mlátiček dvou výrobců při sklizni zemědělských plodin a jejich jednoduché ekonomické zhodnocení. Rozbor činnosti a kvality práce je zaměřen na velikost ztrát, ... -
Hodnocení sklízecích mlátiček NEW HOLLAND řady CX a CLAAS LEXION 460 při sklizni obilovin a řepky.
(Jihočeská univerzita, 2009)Cílem práce je hodnocení činnosti a kvality práce dvou sklízecích mlátiček rozdílných výrobců při sklizni zemědělských plodin a jejich ekonomické zhodnocení. Rozbor činnosti a kvality práce je zaměřen na velikost ztrát, ... -
Hodnocení výnosových prvků a kvality semen u jarního a ozimého máku
(Jihočeská univerzita, 2021)Tato bakalářská práce porovnává pěstování jarních a ozimých forem máku setého. Cílem bylo zhodnotit jejich výnosové prvky a kvalitu semen. Vyhodnocení probíhalo na základě literární rešerše a provozního pokusu, kde byly ... -
Jakostní parametry v hodnocení medu, vlivy působící na kvalitu medu
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem bakalářské práce je popsat jakostní parametry v hodnocení medu a vlivy ovlivňující jeho kvalitu. První část této práce se věnuje obecnému rozdělení medů. Do této části jsou zařazeny jednotlivé druhy medů, jejich ... -
Komplementace systémů managementu jakosti a environmentálního systému managementu ve firemním prostředí
(Jihočeská univerzita, 2013) -
Kvalifikace primární půdní organické hmoty podle rychlostní konstanty oxidace v půdách s odlišným systémem zpracování
(Jihočeská univerzita, 2019)V kruzích vědecké sféry a odborné veřejnosti je často diskutovaným tématem půdní organická hmota. Obsah a kvalita této pevné půdní fáze zásadně ovlivňuje nejen fyzikální a chemické vlastnosti půd, ale také ekosystémové ... -
Kvalita konvenčních a ekologických osiv
(Jihočeská univerzita, 2013)Kvalitní osivo je prvotním předpokladem založení zdravého a silného porostu. Jakost výchozího materiálu pro založení množitelských porostů je dána semenářským zákonem a vyhláškou. Certifikované osivo zaručuje základní ... -
Kvalita osiva pšenice
(Jihočeská univerzita, 2016)Cílem práce bylo porovnání vlivu certifikovaného a farmářského osiva na výnosové prvky a teoretický výnos pšenice ozimé. V praktických podmínkách Zemědělského družstva NOVA Dříteň ve vegetačním období 2013/2014 byly vybrány ... -
Kvalita potravinářské a krmné pšenice
(Jihočeská univerzita, 2011)Kvalita pšenice potravinářské a krmné je každoročně hodnocena u všech dodávek od zemědělských družstev, podniků a soukromých zemědělců. Byly popsány faktory, které mohou kvalitu zrna ovlivnit, kritéria hodnocení kvality ... -
Pěstování čiroku a kukuřice pro pícninářské účely
(Jihočeská univerzita, 2014)Kukuřice a čirok jsou světově nejvýznamnější plodiny pěstované pro krmné, potravinářské či technické účely. Cílem této práce je formou literárního přehledu shrnout informace o vlastnostech těchto plodin a možnostech jejich ... -
Pěstování máku setého (Papaver somniferum L.) a jeho potravinářské aj. využití
(Jihočeská univerzita, 2014)Tato bakalářská práce se zabývá v České republice již tradičně pěstovanou plodinou, a tou je mák setý. Cílem mé bakalářské práce je literární rešerší shrnout poznatky o požadavcích a vlastnostech máku setého, zjistit jeho ... -
Problematika "SLOW FOOD" v České republice
(Jihočeská univerzita, 2012)Tématem bakalářské práce je hnutí SLOW FOOD. Teoretická část práce se zabývá historií, organizací a současností hnutí. Dává nahlédnout do činnosti neziskové organizace, zaměřené na problematiku zachování krajových potravinových ... -
Technologie pěstování ozimého máku setého a jeho uplatnění v ČR
(Jihočeská univerzita, 2012)Tato práce se zabývá v České republice zatím okrajově pěstovanou ozimou formou máku setého. Cílem práce bylo formou literární rešerše shrnout poznatky o vlastnostech a požadavcích této plodiny, upozornit na rozdíly ve ... -
Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa
(Jihočeská univerzita, 2019)V bakalářské práci se zabývám vlivem zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa. Je zde popsáno hovězí maso a jeho vlastnosti, jeho technologické a organoleptické vlastnosti, a dále chemické a fyzikální složení masa. ... -
Vliv kvality mleziva na růst a zdravotní stav telat
(Jihočeská univerzita, 2017)Bakalářská práce předkládá shrnutí o významu mleziva, jeho složení a porovnání se zralým mlékem. Mlezivo obsahuje důležité bílkoviny, které zajišťují zdravotní stav telete. Celková bílkovina v mlezivu obsahuje životu ... -
Vybrané kvalitativní ukazatele medů z oblasti Třeboňska
(Jihočeská univerzita, 2018)Téma bakalářské práce je "Vybrané kvalitativní ukazatele medů z oblasti Třeboňska". Cílem bylo zpracovat rešerši zadaného tématu a dále pak porovnat vybrané kvalitativní ukazatele vzorků medů získaných z dvaceti vytipovaných ... -
Zajištění kvality v technologii výroby piva
(Jihočeská univerzita, 2011)Předmětem bakalářské práce ?Zajištění kvality v technologii výroby piva? je systém řízení jakosti dle požadavků normy 9000 a systém řízení bezpečnosti potravin podle požadavků normy ISO 22000, systém kritických bodů (HACCP) ... -
Změna kvalitativních ukazatelů medu v závislosti na změně vnějších vlivů působících na včelstvo
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem mé bakalářské práce je popsat vlivy vnějšího prostředí působící na včelstvo s dopadem na kvalitu medu. První část popisuje rozdělení medu, jeho kvalitativní znaky a s nimi spojené fyzikální a chemické vlastnosti. ...