Zemědělská fakulta: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 1421-1440 z 2789
-
Analýza užitkových vlastností křepelek.
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit užitkové vlastnosti křepelek. Vliv na produkční a reprodukční vlastnosti má jak genetické založení, tak i vnější vlivy. Mezi ně patří výživa, teplota prostředí, vlhkost vzduchu, světlo, ... -
Využití umělých a poloumělých výtěrů v současném chovu kapra
(Jihočeská univerzita, 2014)Tato bakalářská práce je zaměřena na využití umělých a poloumělých výtěrů v současném chovu kapra obecného (Cyprinus carpio, L.). Byl zpracován literární přehled o biologii tohoto druhu v souvislosti s reprodukcí a o ... -
Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy
(Jihočeská univerzita, 2013)Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením změn profilů zásobních bílkovin zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy. Analýzám byly podrobeny tři odrůdy jarního ječmene. ... -
Analýza dojeného stáda skotu v podhorské oblasti
(Jihočeská univerzita, 2013)Práce se zabývala analýzou dojeného stáda v podhorské oblasti. Hodnocena byla produkce i reprodukce. Práce zhodnotila působení českého strakatého skotu a montbeliardu -
Vlivy působící na reprodukci prasnic
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem bakalářské práce bylo provést analýzu reprodukčních vlastností prasnic, tj. plodnosti a mléčnosti a vlivů na ně působících. Práce objasňuje z vnitřních vlivů především plemennou příslušnost, věk a hmotnost prasnic, ... -
Analýza faktorů ovlivňujících výkrm kuřat
(Jihočeská univerzita, 2014)Drůbeží maso patří do základního sortimentu výživy obyvatelstva. Maso intenzivně vykrmované drůbeže je zdrojem lehce stravitelných bílkovin, lipidů, minerálních látek a vitamínů. Cílem bakalářské práce bylo vypracovat ... -
Faktory působící na produkci slepičích konzumních vajec
(Jihočeská univerzita, 2013)Bakalářská práce je zaměřena na zpracování informací, které se týkají faktorů, které ovlivňují produkci a kvalitu konzumních vajec. Nejprve bylo popsáno složení a skladba vajec. Následně byla charakterizována snáška slepic ... -
Vybrané faktory ovlivňující produkci masa kuřecích brojlerů
(Jihočeská univerzita, 2013)Drůbeží maso hraje významnou roli ve výživě člověka. Je velmi oblíbené z důvodu relativně nízké ceny i z nutričního hlediska (vysoký podíl bílkovin, nízký podíl tuku), ale i pro snadnou kulinární úpravu. Cílem bakalářské ... -
Faktory působící na reprodukční vlastnosti prasnic
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem bakalářské práce bylo zpracovat literární přehled k problematice reprodukce prasnic a faktorům, které ji ovlivňují. Práce je zaměřena na plodnost prasnic (počet všech a živě narozených selat, počet dochovaných selat, ... -
Analýza vlivů působících na reprodukci prasnic
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem bakalářské práce bylo analyzovat reprodukční ukazatele prasnic, tj. plodnost a mléčnost prasnic a vlivy na ně působící. Na reprodukci se podílí zejména plemenná příslušnost a heteroze, věk a hmotnost prasnic, velikost ... -
Chov koní v ekologickém zemědělství v jižních Čechách
(Jihočeská univerzita, 2015)V teoretické části bakalářské práce jsou popsány podmínky chovu koní v ekologickém zemědělství. V praktické části je uvedeno vyhodnocení chovu koní na ekologických farmách v jižních Čechách. Informace byly získány dotazníkovým ... -
Trh s mléčnými výrobky v Jihočeském regionu
(Jihočeská univerzita, 2013)Bakalářská práce je zaměřena na trh s mléčnými výrobky v Jihočeském regionu. V bakalářské práci jsou popsány druhy mlék, mléčných výrobků a jejich charakteristiky. Dále jsou zde uvedeny inovační směry, způsoby prodeje a ... -
Výroba čerstvého sýra v závislosti na vybraných faktorech
(Jihočeská univerzita, 2013)Bakalářská práce se zabývá tématem faktorů ovlivňujících výrobu čerstvých sýrů. Pro tento účel byly laboratorně vyráběny sýry, u kterých byly některé z těchto faktorů sledovány. Provedené pokusy ukazují, jaký vliv má na ... -
Tavené sýry a jejich senzorické hodnocení
(Jihočeská univerzita, 2014)Bakalářská práce se zabývá historií tavených sýrů a jejich klasifikací. U tavených sýrů hraje významnou roli obsah tuku v sušině, použité suroviny (přírodní sýry, tavicí soli, mléčné proteiny, barviva atd.). Tavené sýry ... -
Senzorické hodnocení vybraných druhů sýrů s plísní na povrchu
(Jihočeská univerzita, 2013)Senzorická jakost je jedním z rozhodujících faktorů, které ovlivňují spotřebu potravin. U plísňových sýrů, které patří mezi oblíbenou skupinu sýrů, je podstatným kritériem výběru, prozrálost sýra. Pořadový preferenční test ... -
Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů
(Jihočeská univerzita, 2013)Ve skupině 55 posuzovatelů (20 žen, 35 mužů; 20 ? 24 let) byl proveden pořadový preferenční test. Hodnotitelům byly předloženy 3 vzorky sýra o tučnosti 20, 30 a 45 %. Ve skupině žen byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti ... -
Vliv vybraných krmných doplňků na výskyt kokcidií v zažívacím traktu bažantů
(Jihočeská univerzita, 2013)Kokcidioza působí velké problémy v umělých chovech bažantů, tento výzkum má prokázat využití nekonvenkčních přípravků k jejímu potlačení. Pro tento pokus byly použity přípravky: Biopolym- výtažek z hnědých ... -
Vliv geomagnetismu na chování divokých kachen
(Jihočeská univerzita, 2013)Tato práce se věnuje vlivu magnetického pole Země na orientaci divokých kachen při dosedání na vodní hladině. Různé živočišné druhy vnímají magnetické pole a mohou ho záměrně využívat pro svou orientaci (stěhovaví ptáci, ... -
Vliv geomagnetismu na chování psů
(Jihočeská univerzita, 2014)Cílem bakalářské práce bylo vyhodnocení vlivu geomagnetismu na psa. Teoretická část obsahuje poznatky z odborné literatury a článků týkající se schopnosti různých druhů zvířat (od primitivních organismů až po velké savce) ... -
Vliv intenzivního zemědělství na biodiverzitu přírodní rezervace Havranka
(Jihočeská univerzita, 2013)Půda je jedním z nejdůležitějších přírodních zdrojů. Intenzivní využívání půdy pro zemědělskou výrobu a velkoplošné odlesňování porušilo postupně přirozený kryt půdy a vystavilo její povrch působení eroze, eutrofizace a ...