Zemědělská fakulta: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 341-360 z 2676
-
Rosička krvavá (Digitaris sanquinalis L.) plevel nebo obilnina?
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem bakalářské práce bylo formou literární rešerše shromáždit všechny dostupné informace o výskytu, šíření, nutriční hodnotě a využití druhů z rodu Digitaria sdůrazem na rosičku krvavou (Digitari sanguinalis). Rosička ... -
Rizikové faktory v chovu králíka domácího
(Jihočeská univerzita, 2019)Tato bakalářská práce se zabývá chovem králíků. Popisuje správné postupy v chovu králíků a upozorňuje na rizika s ním spojené. V úvodní části popisuje historický vývoj domestikace králíka. V dalších částech popisuje správné ... -
Provedení průzkumových prací jako podkladu pro pozemkové úpravy
(Jihočeská univerzita, 2019)Bakalářská práce na téma "Provedení průzkumových prací jako podkladu pro pozemkové úpravy" je zaměřena na vysvětlení základních pojmů pozemkových úprav a současně se v praktické části zaměřuje na katastrální území Rájov. ... -
Historie pozemkových úprav
(Jihočeská univerzita, 2019)Předmětem bakalářské práce je historie pozemkových úprav a jejím cílem je prezentovat systematický přehled historického vývoje pozemkových úprav, a to od prvních evidencí půd až po současný stav této problematiky. V ... -
Sledování změn obsahu základních analytických složek v průběhu závěrečných fází výroby piva
(Jihočeská univerzita, 2019) -
Etologie ovcí s ohledem na klimatické podmínky
(Jihočeská univerzita, 2019)Tato práce zkoumá na základě etologického pozorování projevy chování (etologii) vybraných plemen ovcí - ovce Vřesová a ovce Charollais. Pozorování probíhalo v průběhu roku 2018 a 2019 na farmě v Chlístově. Mezi hlavní ... -
Mateřské chování plemenic skotu po odstavu telat
(Jihočeská univerzita, 2019)Tato práce zkoumá na základě etologického pozorování projevy mateřského chování po odstavu telat u vybraných plemenic skotu Charolais, chovaných v systému bez tržní produkce mléka. Analýza plemenic byla prováděna na farmě ... -
Využití makroorganismů a mikroorganismů v biologické ochraně rostlin proti molicím
(Jihočeská univerzita, 2019)Molice patří mezi významné skleníkové škůdce, kteří mohou způsobovat nemalé škody na pěstovaných plodinách. Jejich škodlivost spočívá v tom, že vysávají z rostlin šťávu a produkují medovici, na které se usazují a poté ... -
Porovnávání růstu a stavby těla chladnokrevných hřebců
(Jihočeská univerzita, 2019)Bakalářská práce se zabývala porovnáváním růstu a stavby těla chladnokrevných hřebců. V České republice se chovají tří základní plemena chladnokrevných koní tj. norik, slezský norik a českomoravský belgický kůň. V současné ... -
Biologická a molekulární charakteristika Cryptosporidium suis-like
(Jihočeská univerzita, 2019)Cryptosporidium parvum VF383, běžněji známý jako Cryptosporidium suis-like, byl detekován u lidí, domácích přežvýkavců a divokých krys po celém světě a popsán několika různými jmény včetně Cryptosporidium suis-like, na ... -
Výnos škrobu a bílkovin u brambor pro výrobu škrobu
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem bakalářské práce bylo hodnocení obsahu škrobu a bílkovin u vybraných odrůd brambor v závislosti na hnojení dusíkem. V literárním přehledu je obecné seznámení s danou problematikou. V roce 2018 byl založen jednoletý ... -
Hodnocení výnosu odrůd ozimé řepky společnosti Pioneer
(Jihočeská univerzita, 2019)Bakalářská práce se zabývá ozimou řepkou olejkou. Je zde popsána historie, význam pěstování, charakteristika, tvorba výnosu a ovlivňující faktory. Pozornost je dále věnována technologii pěstování ozimé řepky, vybraným ... -
Vliv technologie kompostování na kvalitu kompostu
(Jihočeská univerzita, 2019)Tato bakalářská práce se zabývá tím, jaký vliv technologie kompostování, má za následek kvalitu kompostu. Cílem bylo provést stanovení kationtové výměnné sorpční kapacity metodou podle Sandhoffa a vytvořit návrh optimální ... -
Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa
(Jihočeská univerzita, 2019)V bakalářské práci se zabývám vlivem zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa. Je zde popsáno hovězí maso a jeho vlastnosti, jeho technologické a organoleptické vlastnosti, a dále chemické a fyzikální složení masa. ... -
Změna kvalitativních ukazatelů medu v závislosti na změně vnějších vlivů působících na včelstvo
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem mé bakalářské práce je popsat vlivy vnějšího prostředí působící na včelstvo s dopadem na kvalitu medu. První část popisuje rozdělení medu, jeho kvalitativní znaky a s nimi spojené fyzikální a chemické vlastnosti. ... -
Změny vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování
(Jihočeská univerzita, 2019)Tato práce se zaměřuje na procesy v průběhu zrání a skladování piva. Kterými jsou změny vůně a chuti piva, změna čirosti a barvy a změna obsahu CO2, včetně postupů, jak těmto změnám předejít, anebo je alespoň snížit. V ... -
Technologie pěstování Leuzey saflorové (Leuzea carthamoides DC.) a využití produktu.
(Jihočeská univerzita, 2019)Maralí kořen neboli parcha saflorová je velice nenáročná rostlina z oblasti Asie, okolí Sibiře. Má specifickou podobu připomínající bodlák. Je velice odolná vůči vnějším vlivům a díky svému výskytu má i velké využití. Její ... -
Obsah základních analytických hodnot ve výsekovém mase v tržní síti
(Jihočeská univerzita, 2019)Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením výsekového masa analytickými metodami. V první, tedy teoretické části, jsou zmíněny důležité údaje, týkající se samotné definice masa, složení masa, svalové tkáně, vlivů působících ... -
Stanovení vybraných parametrů piv z tržní sítě
(Jihočeská univerzita, 2019)Tato bakalářská práce se zabývá stanovením vybraných parametrů piv dostupných v tržní síti České republiky. Podstatou práce je analýza 12 vzorků piv o různém obsahu alkoholu. Na základě laboratorního měření je zjištěno, ... -
Problematika výskytu kontaminujících látek v mléce
(Jihočeská univerzita, 2019)Bakalářská práce se věnuje problematice rizikových kontaminujících látek v mléce, jako jsou pesticidy, veterinární léčiva, těžké kovy, mykotoxiny a jejich vlivu na kvalitu mléka. U těchto látek přítomných v mléce je prokázán ...