Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKonopásek, Ivo
dc.contributor.authorČerný, Michal
dc.date.accessioned2021-12-06T12:30:32Z
dc.date.available2021-12-06T12:30:32Z
dc.date.issued2008
dc.date.submitted2008-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/22777
dc.description.abstractCílem této práce je popis mechanismů adaptace k nepříznivým podmínkám u bakterie Listeria monocytogenes. Těmito podmínkami jsou: nízká teplota, nízké pH, žluč, osmotický stres a antibiotika. Pochopení těchto mechanismů je důležité pro bezpečné zpracovávání potravin a ochranu obyvatel před listeriózou.cze
dc.format32
dc.format32
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.titleAdaptace ke stresu u patogenní bakterie <i>Listeria monocytogenes</i>cze
dc.title.alternativeAdaptation to the stress in pathogenic bacterium <i>Listeria monocytogenes</i>eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag11184
dc.description.abstract-translatedThe aim of this study is to describe mechanisms of adaptation Listeria monocytogenes to adverse conditions. These conditions are: low temperature, acid conditions, bile, osmotic stress and antibiotics. Understanding of these mechanisms is important for flawless processing of food and for protection against listeriosis.eng
dc.date.accepted2008-06-03
dc.description.departmentPřírodovědecká fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineBiologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Přírodovědecká fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programBiologiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePiskunova, Natalja


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam