dc.contributor.advisor | Konopásek, Ivo | |
dc.contributor.author | Černý, Michal | |
dc.date.accessioned | 2021-12-06T12:30:32Z | |
dc.date.available | 2021-12-06T12:30:32Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.date.submitted | 2008-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/22777 | |
dc.description.abstract | Cílem této práce je popis mechanismů adaptace k nepříznivým podmínkám u bakterie Listeria monocytogenes. Těmito podmínkami jsou: nízká teplota, nízké pH, žluč, osmotický stres a antibiotika. Pochopení těchto mechanismů je důležité pro bezpečné zpracovávání potravin a ochranu obyvatel před listeriózou. | cze |
dc.format | 32 | |
dc.format | 32 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.title | Adaptace ke stresu u patogenní bakterie <i>Listeria monocytogenes</i> | cze |
dc.title.alternative | Adaptation to the stress in pathogenic bacterium <i>Listeria monocytogenes</i> | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 11184 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this study is to describe mechanisms of adaptation Listeria monocytogenes to adverse conditions. These conditions are: low temperature, acid conditions, bile, osmotic stress and antibiotics. Understanding of these mechanisms is important for flawless processing of food and for protection against listeriosis. | eng |
dc.date.accepted | 2008-06-03 | |
dc.description.department | Přírodovědecká fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Biologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Přírodovědecká fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Biologie | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Piskunova, Natalja | |