Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSvoboda, Lubomír
dc.contributor.authorBažilová, Štěpánka
dc.date.accessioned2021-12-07T11:55:54Z
dc.date.available2021-12-07T11:55:54Z
dc.date.issued2008
dc.date.submitted2008-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/26768
dc.description.abstractMetodou AAS (AMA-254) byla rtuť stanovena ve 130 vzorkách 13 jedlých druhů hub. Houby byly shromážděny z lokality historické těžby cínu. Nejvyšší obsahy byly zaznamenány ve vzorkách hřibu smrkového (Boletus edulis) a čirůvky májovky (Calocybe gambosa). Obsah rtuti se velmi dobře shodoval s koncentracemi, které jsou běžné na neznečištěných lokalitách.cze
dc.format40 s.
dc.format40 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectJedlé houbycze
dc.subjectrtuťcze
dc.subjectAAS.cze
dc.subjectEdible mushroomseng
dc.subjectmercuryeng
dc.subjectAAS.eng
dc.titleObsah rtuti v houbách rostoucích poblíž Horního Slavkova.cze
dc.title.alternativeMercury contents in mushrooms growing nearby Horní Slavkov.eng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag6361
dc.description.abstract-translatedContents of mercury were determined using AAS method (instrument AMA-254) in 130 fruiting body samples of 13 edible mushroom species. The mushrooms were collected from a forest of a historical area of tin mining. The highest mercury accumulation was observed in samples of Boletus edulis and Calocybe gambosa. Mercury content was highly comparable with concentrations observed in unpolluted sites.eng
dc.date.accepted2008-05-29
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineBi-Ch/SŠcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programUčitelství pro střední školycze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam