Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorHavlisová, Helena
dc.contributor.authorNovotná, Tereza
dc.date.accessioned2021-12-07T11:57:25Z
dc.date.available2021-12-07T11:57:25Z
dc.date.issued2008
dc.date.submitted2008-05-05
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/26874
dc.description.abstractCílem této práce bylo zjistit, zda a do jake míry se sociální skupina vrstevníku a rodiny (vím, jak se to řekne v anj) na vznik a rozvoji mentální anorexie u dívek ve věku 15 až 18 let (také vím). Výzkum šetřené problematiky se opíral o dotazníkové šetření (celkem 270 dotazníků, 30 3e na každém typu školy), které bylo prováděno na SOU, Střední zdravotnické škole a gymnáziu u studentek 1.,2.,3. ročníku v Českých Budějovicích. Hypotézy předpokládaly zvýšené riziko vzniku poruchy příjmu potravy, větší zaujatost vlastním tělem a zaroven zvysenou uzkostnost u studentek gymnázia což výzkum také potvrdil. Závěr práce obsahuje doporučení preventivního opatření pro rodiče, pedagogy i vychovatele, které by jim poskytlo dostatečné množství informací o možných rizicích a léčebných postupech díky kterému by bylo možno vzniku poruch příjmu potravy zamezit vůbec.cze
dc.format97 s., 4 s. obr. příloh
dc.format97 s., 4 s. obr. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectdietycze
dc.subjectmentální anorexiecze
dc.subjectporuchy příjmu potravycze
dc.subjectsociální skupinacze
dc.subjectstrach z obezitycze
dc.subjectzkreslené vnímání vlastního tělesného schématucze
dc.subjectsubsistence allowanceeng
dc.subjectmental anorexiaeng
dc.subjecteating disorderseng
dc.subjectsocial groupeng
dc.subjectanxiety about obesityeng
dc.subjectbody image distortioneng
dc.titleVliv sociální skupiny vrstevníků a rodiny na vznik a rozvoj mentální anorexie u dívek ve věku 15-18 letcze
dc.title.alternativeThe influence of social groupes of mates and family on the origin and development of mental anorexia in girls aged 15 - 18.eng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag6650
dc.description.abstract-translatedThe research of the researching problems was grounded in via questionnaire (totally 270 questionnaires, 30 on each type of the school) which was conducted at Special Secondary School, Secondary Medical School and Grammar School with students of 1., 2., 3. graded in České Budějovice. Hypothesis assumed a heightened risk of arising disorder of food intake, bigger bias in their bodies and a heightened anxiety at the same time at Grammar School students which was also confirmed by the research. The conclusion includes a recommendation of precaution for parents, pedagogues and educators. It could provide them with sufficient amount of information about possible risks and curative procedures. It would be possilbe to emerge arising disorder of food ingake to obviate at all, thanks to.eng
dc.date.accepted2008-05-23
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineUčitelství pro 1. stupeň ZŠ - německý jazyk pro 1. stupeň ZŠcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programUčitelství pro základní školycze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeDvořáková, Miloslava


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam