Komparativní studie potravinových doplňků využitých při aplikaci pohybové aktivity vytrvalostního charakteru jako prevence KVO.
Abstrakt
Cílem práce je porovnání potravinových doplňků užívaných při aplikaci pohybové aktivity vytrvalostního charakteru a jejich účinků na kardiovaskulární systém. Teoretická část je věnována základním složkám potravy a jejich metabolismu a dělení pohybových aktivit. Praktická část pak seznamuje s dělením sportovních doplňků při aktivitě vytrvalostního charakteru, jejich využitím a účinků. Zabývá se otázkou, jak se chová lidský organismus při zátěži vytrvalostního charakteru a jak napomáhají potravinové doplňky k jeho regeneraci. Dále uvádí přehled potravinových doplňků dle zaměření a účinku na lidský organismus během vytrvalostní zátěže. V závěru pak je uváděn přehled, který z konkrétních přípravků by bylo nejoptimálněji používat při zátěži vytrvalostního charakteru.