Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorChmelová, Štěpánka
dc.contributor.authorMáchová, Petra
dc.date.accessioned2021-12-07T12:22:02Z
dc.date.available2021-12-07T12:22:02Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-04-16
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/27401
dc.description.abstractHlavním cílem této práce bylo porovnat vybrané odrůdy brambor z hlediska výskytu strupovitosti a výnosů. Obecná strupovitost je v současné době velice rozšířená choroba brambor. Strupy na hlízách představují významnou vadu konzumních i sadbových brambor, neboť znehodnocují vzhled a kvalitu brambor. Nesnižují však přímo výnosy. Pokus byl založen na soukromém zahradním pozemku. Bylo vysázeno pět různých odrůd brambor a pokus byl opakován ve dvou po sobě následujících letech. Částečné hodnocení pokusu bylo prováděno v obou letech při sklizni, poté následovalo podrobné statistické zpracování a vyhodnocení výsledků. Na základě dosažených výsledků bylo zjištěno, že výběr odrůdy má vliv jak na výnos, tak na výskyt obecné strupovitosti.cze
dc.format84 s. (78 s. + 6 s. příloh)
dc.format84 s. (78 s. + 6 s. příloh)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbramborycze
dc.subjectodrůdový pokuscze
dc.subjectstrupovitost bramborcze
dc.subjectvýnosycze
dc.subjectpotatoeseng
dc.subjectspecies experimenteng
dc.subjectStreptomyces scabieseng
dc.subjectyieldseng
dc.titlePorovnání vybraných odrůd brambor z hlediska výskytu strupovitosti a výnosůcze
dc.title.alternativeThe comparison of selected types of potatoes in terms of occurrence of potato scab and yieldeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag6564
dc.description.abstract-translatedThe principal aim of this work was to compare chosen types of potatoes in terms of occurrence of potato scab and yield. Common scab is a wide - spread potato disease presently. Scabby marks represent the significant defect of consumption potatoes as well as seed potatoes, because they depreciate appearance and quality of potatoes. However, they don’t affect lower yields directly. The experiment was realized in a private garden. Five different types of potatoes were planted out and the experiment was repeated after two consecutive years. The experiment was evaluated partially at harvest in both years, than followed a particular statistical evaluation. On account of gained results it has been found out that the choice of potato type affects yield as well as the occurrence of potato scab.eng
dc.date.accepted2009-06-01
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineBi-Ch/SŠcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programUčitelství pro střední školycze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam