Cukrovarnický průmysl v České republice - geografická analýza
Abstrakt
Tato práce pojednává o vývoji cukrovarnictví na území České republiky. Úvodní části práce analyzují zemědělské aspekty pěstování cukrové řepy. V dalších kapitolách je analyzována světová produkce. Stěžení část práce je zaměřena na vývoj cukrovarnického průmyslu a pěstování cukrové řepy na území České republiky: vývoj osevních ploch, podíl cukrové řepy na orné půdě v okresech. V závěrečných kapitolách je analyzována restrukturalizace cukrovarnictví a vliv Evropské unie a společného hospodářského trhu na české cukrovarnictví.
Kolekce
Související záznamy
Zobrazují se záznamy příbuzné na základě názvu, autora a předmětu.
-
Vývoj a současné rozmístění produkce cukru ve světě
Vojčová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2021)Bakalářská práce se věnuje geografii cukru ve světě. Úvodní kapitoly vyhodnocují příslušnou odbornou literaturu a charakterizují cukr jako surovinu, a cukrovou řepu a cukrovou třtinu jako plodinu. Datově je práce založena ... -
Hemelipoglycoprotein from the ornate sheep tick, Dermacentor marginatus: structural and functional characterization
Štěrbová, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2011)The main aim of this study is the biochemical characterization of a carrier protein from the ornate sheep tick Dermacentor marginatus, hemelipoglycoprotein, with emphasis on its size in native conditions, its glycosylation ... -
Stanovení vybraných parametrů rozdílných způsobů zakládání porostu cukrové řepy
Chadraba, Václav (Jihočeská univerzita, 2019)Práce je zaměřena na provozní porovnání dvou technologií založení porostu cukrové řepy. Porovnání proběhlo na dvou sousedících pozemcích s téměř stejnými vlastnostmi. Na jednom pozemku byl porost založen pomocí technologie ...