Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPešek, Milan
dc.contributor.authorVačkář, David
dc.date.accessioned2021-12-08T07:12:39Z
dc.date.available2021-12-08T07:12:39Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/29402
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá původem a vznikem salmonelózy a riziky s tímto bakteriálním onemocněním spojené. Popisuje projevy tohoto onemocnění a taktéž nejrůznější šíření této infekce. Poukazuje na rizika spojené s přijímáním potravy, jejím skladováním a úpravami. Důležitou roli hraje prevence před vznikem onemocnění a léčba při jejím vzniku, která je zaměřená hlavně na příjem tekutin a potravy. V práci je zahrnuto dotazníkové šetření k tomuto průjmovitému onemocnění a závěrečné zpracování a vyhodnocení dotazníků.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectAlimentární infekcecze
dc.subjectasanacecze
dc.subjectderatizacecze
dc.subjectdezinfekcecze
dc.subjectgastroenteritidacze
dc.subjecthygienacze
dc.subjectnauzeacze
dc.subjectpasteracecze
dc.subjectpatogenní mikrobycze
dc.subjectrezistencecze
dc.subjectsalmonelózacze
dc.subjectsérovarcze
dc.subjectvirulencecze
dc.subjectAlimentary infectioneng
dc.subjectdecontaminationeng
dc.subjectrat controleng
dc.subjectdisinfectioneng
dc.subjectgastroenteritiseng
dc.subjecthygieneeng
dc.subjectnauseaeng
dc.subjectpasteurizationeng
dc.subjectpathogenic microbeseng
dc.subjectresistanceeng
dc.subjectsalmonellosiseng
dc.subjectserotypeeng
dc.subjectvirulenceeng
dc.titleRizika vzniku salmonelózy a prevence této nemoci ve výchově ke zdravícze
dc.title.alternativeRisks of salmonellosis and prvention of this disease in public health educationeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag25673
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with the origin and development of salmonellosis and the risks related to the bacterial disease. Symptoms of the disease as well as the varied ways the infection spreads are described. Risks associated to storing, processing, and taking in food are pointed out. These are related to prevention of the disease and its treatment when it develops, focused on fluid and food intake, too. The thesis includes a questionnaire survey about this diarrheal disease, with a concluding processing and evaluation of the questionnaires.eng
dc.date.accepted2012-06-01
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam