dc.contributor.advisor | Pešek, Milan | |
dc.contributor.author | Vačkář, David | |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T07:12:39Z | |
dc.date.available | 2021-12-08T07:12:39Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-27 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/29402 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá původem a vznikem salmonelózy a riziky s tímto bakteriálním onemocněním spojené. Popisuje projevy tohoto onemocnění a taktéž nejrůznější šíření této infekce. Poukazuje na rizika spojené s přijímáním potravy, jejím skladováním a úpravami. Důležitou roli hraje prevence před vznikem onemocnění a léčba při jejím vzniku, která je zaměřená hlavně na příjem tekutin a potravy. V práci je zahrnuto dotazníkové šetření k tomuto průjmovitému onemocnění a závěrečné zpracování a vyhodnocení dotazníků. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Alimentární infekce | cze |
dc.subject | asanace | cze |
dc.subject | deratizace | cze |
dc.subject | dezinfekce | cze |
dc.subject | gastroenteritida | cze |
dc.subject | hygiena | cze |
dc.subject | nauzea | cze |
dc.subject | pasterace | cze |
dc.subject | patogenní mikroby | cze |
dc.subject | rezistence | cze |
dc.subject | salmonelóza | cze |
dc.subject | sérovar | cze |
dc.subject | virulence | cze |
dc.subject | Alimentary infection | eng |
dc.subject | decontamination | eng |
dc.subject | rat control | eng |
dc.subject | disinfection | eng |
dc.subject | gastroenteritis | eng |
dc.subject | hygiene | eng |
dc.subject | nausea | eng |
dc.subject | pasteurization | eng |
dc.subject | pathogenic microbes | eng |
dc.subject | resistance | eng |
dc.subject | salmonellosis | eng |
dc.subject | serotype | eng |
dc.subject | virulence | eng |
dc.title | Rizika vzniku salmonelózy a prevence této nemoci ve výchově ke zdraví | cze |
dc.title.alternative | Risks of salmonellosis and prvention of this disease in public health education | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 25673 | |
dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis deals with the origin and development of salmonellosis and the risks related to the bacterial disease. Symptoms of the disease as well as the varied ways the infection spreads are described. Risks associated to storing, processing, and taking in food are pointed out. These are related to prevention of the disease and its treatment when it develops, focused on fluid and food intake, too. The thesis includes a questionnaire survey about this diarrheal disease, with a concluding processing and evaluation of the questionnaires. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-01 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Výchova ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |