• Farmářské trhy v ČR 

      Hamáčková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
      V posledních letech mají farmářské trhy v České republice stále větší úspěch. Farmářskými trhy se snažíme propagovat místní a regionální potraviny, aby se dostali do hlubšího povědomí občanů, a aby se stali oblíbenějšími. ...
    • Kvalita potravinářské pšenice v jižních Čechách 

      Machovcová, Dana (Jihočeská univerzita, 2013)
      Kvalita potravinářské pšenice je ve zvoleném podniku hodnocena každoročně u všech dodávek ze zemědělské prvovýroby. V letech 2008 - 2012 byly stanoveny jednotlivé parametry u souborů o velikosti 42 - 222 vzorků, s výjimkou ...
    • Kvalita potravinářských odrůd pšenice v ZD Hodonice 

      Sabáček, Radek (Jihočeská univerzita, 2011)
      Pšenice patří mezi nejdůležitější plodiny na Světě. Největší část osevních ploch pšenice je využívána s cílem dosažení potravinářské kvality. Cílem této práce je posoudit hlavní kritéria kvality zrna pšenice u Zemědělského ...
    • Kvalita pšenice 

      Vokatá, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
      Hlavním cílem diplomové práce bylo posoudit odolnost vůči porůstání zrna jako základního kvalitativního parametru potravinářské pšenice u vybraných odrůd ozimé pšenice. Pokus byl založen ve vegetačním období 2014/2015 ...
    • Kvalita zrna a možnosti využití tritikale 

      Macháčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
      V rámci diplomové práce byly ve dvou opakováních porovnány kvalitativní parametry 16-ti odrůd tritikale a jedné odrůdy pšenice. Mezi vybrané parametry patří hmotnost tisíce zrn, objemová hmotnost, velikostní třídění, ...
    • Kvalitativní vlastnosti nahého a pluchatého ovsa 

      Houdek, Matěj (Jihočeská univerzita, 2014)
      Práce se zabývá kvalitativními vlastnostmi nahého a pluchatého ovsa. Teoretická část obsahuje literární přehled týkající se botanické charakteristiky, využití, postupu pěstování a kvality ovsa. Praktická část se zabývá ...
    • Kvalitativní vlastnosti zrna tritikale 

      Plánská, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2014)
      Tritikale je kříženec žita a pšenice. Po obou rodičích získalo dobré vlastnosti. Je tolerantnější k horším pěstitelským podmínkám než pšenice a má dobrý zdravotní stav. Diplomová práce ,,Kvalitativní vlastnosti zrna ...
    • Odrůdová kvalita sladovnického ječmene 

      Kadlecová, Helena (Jihočeská univerzita, 2015)
      Při nákupu sladovnického ječmene je hodnocena kvalita podle kritérií, postupů, laboratorních metod a jakostních ukazatelů, které stanovuje norma. Hodnocení kvality zrna sladovnického ječmene, jako suroviny pro výrobu sladu, ...
    • Pěstování kukuřice v praktických podmínkách zemědělského podniku 

      Fencl, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2018)
      Diplomová práce se zabývá hodnocením vzcházení a dynamiky růstu kukuřice v závislosti na odlišném způsobu zpracování půdy v oblasti Kozojed na okrese Plzeň-sever. Daný pokus byl proveden v roce 2016. V literárním přehledu ...
    • Pěstování ovsa v praktických podmínkách zemědělského podniku 

      Zimmermannová, Zlata (Jihočeská univerzita, 2019)
      Cílem diplomové práce bylo zjistit vliv aplikace fungicidu a zvýšené dávky N na výnosové prvky ovsa. Diplomová práce je rozdělena na literární přehled a popis vlastní práce. V roce 2018 byl proveden poloprovozní pokus na ...
    • Pěstování pšenice v závislosti na šířce řádků 

      Dupalová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2018)
      Největší vliv na výnos zrna vykázaly varianty pěstování. Hnojení dusíkem dosáhlo nejvyšších výnosů zrna, varianta hnojení bez dusíku vykázala průměrné výsledky a podsev jetele naopak vykázal výnosy nejnižší.
    • Podmínky vzniku a užití odpadu u firmy Lactoprot Zeelandia Malšice 

      Řezáč, Jiří (Jihočeská univerzita, 2005)
    • Porovnání odrůd a novošlechtění ovsa z hlediska výnosu a odolnosti k chorobám 

      Fuksová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2018)
      Cílem práce bylo porovnat výnosové prvky a odolnost k chorobám u vybraných odrůd a nových genotypů pluchatého a nahého ovsa. Výzkum probíhal ve Šlechtitelské stanici Selgen Krukanice a byl zaměřen na hlavní vynosové prvky ...
    • Porovnání tvorby výnosu a kvality nahého a pluchatého ječmene 

      Marek, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
      Na pozemcích Jihočeské univerzity byl v roce 2015 založen jednoletý pokus,ve kterém byly porovnávány tři pluchaté a jedna nahá odrůda jarního ječmene, každá odrůda byla vyseta ve čtyřech opakováních. U každého opakování ...
    • Porovnání výnosové schopnosti jarních odrůd pšenice 

      Křivan, Václav (Jihočeská univerzita, 2017)
      Diplomová práce na téma Porovnání výnosové schopnosti jarních odrůd pšenice se zabývá maloparcelkovými pokusy třech sledovaných odrůd (Astrid, Epos, Tercie) ve dvou vegetačních obdobích. Varianty opakování byly založeny ...
    • Porovnání výnosové schopnosti nahých a pluchatých odrůd ovsa 

      Máchalová, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
      Téma diplomové práce je porovnání výnosové schopnosti nahých a pluchatých odrůd ovsa. Práce je rozdělena do dvou částí. První polovina této práce je věnována literární rešerši. Druhá polovina práce popisuje vlastní pokus, ...
    • Porovnání výnosové schopnosti ozimých odrůd pšenice 

      Ambrozová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
      Téma diplomová práce " Porovnání výnosové schopnosti ozimých odrůd pšenice." Tato práce se zabývala výnosovou schopností u vybraných ozimých odrůd pšenice pěstované v České republice. Bylo vybráno celkem 12 odrůd. Pokus ...
    • Porovnání výnosu a kvality pšenice 

      Cirhan, Radek (Jihočeská univerzita, 2015)
      Téma diplomové práce: Porovnání výnosu a kvality pšenice. Do pokusu byly zařazeny 3 klasické odrůdy (Midas, Genius a Papageno) a 1 hybridní odrůda (Hyland). Pokus proběhl v roce 2014 v provozních podmínkách zemědělského ...
    • Posouzení kvalitativních vlastností nahého a pluchatého ovsa 

      Němec, Pavel (Jihočeská univerzita, 2006)