Zobrazují se záznamy 1336-1355 z 3421

    • Objekty živočišné výroby z hlediska hlukové zátěže okolního prostředí 

      Lenc, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
      Diplomová práce se zabývá vyhodnocením hlukové zátěže v zemědělském družstvu Hosín ? Dobřejovice. Cílem této práce bylo měření hlukové zátěže v prostorách stáje dojnic a jejího okolí, v průběhu těchto pracovních procesů: ...
    • Obrat nadzemní biomasy dominanty ostřicového slatiniště 

      Mejdová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
      Anotace Tato diplomová práce, jež je součástí projektu GA ČR P504/11/1151 (Úloha rostlin v bilanci skleníkových plynů ostřicového slatiniště), si kladla za cíl stanovit obrat nadzemní biomasy ostřice štíhlé (Carex acuta ...
    • Obsah jodu v mléce 

      Hrabec, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2007)
      Předmětem mé diplomové práce bylo zhodnotit obsah jodu v mléčné surovině a posoudit vliv mlékárenského zpracování mléka na změny jeho obsahu. Diplomová práce přináší aktuální informace o obsahu jodu v mléčné surovině v ...
    • Obsah jodu v mléce a mléčných výrobcích 

      Davidová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
      Předmětem diplomové práce bylo zjistit a zhodnotit obsah jodu v mléčných výrobcích v distribuční síti České republiky. Práce přináší aktuální informace o obsahu jodu v konzumním mléce a bílých jogurtech, které jsou běžnou ...
    • Obsah jodu ve vejcích 

      Mikulová, Magda (Jihočeská univerzita, 2007)
      Cílem diplomové práce bylo sledování obsahu jodu ve vaječném žloutku konzumních vajec a zhodnocení jejich významu jako zdroje jódu v lidské výživě. Celkem byl jód stanoven ve žloutku 189 vajec z velkochovů a 210 vajec z ...
    • Obsah jodu ve výkalech krav 

      Srb, Josef (Jihočeská univerzita, 2007)
      Obsah jodu ve výkalech. Byla zjištěna hodnota od 430 {±} 142,4 {µ}g {•} kg-1 do 6182,5 {±} 2625,6 {µ}g {•} kg-1 sušiny a průměr 2299,2 {±} 884,3 {µ}g . kg-1 sušiny. Závislost ...
    • Obsah jódu v bazénových vzorcích mléka 

      Sojková, Lada (Jihočeská univerzita, 2015)
      Abstrakt Práce se zabývá obsahem jódu v bazénových vzorcích mléka. Přináší informace o obsahu jódu v České republice v rámci roků a okresů. Mléko bylo získáno ve spolupráci se společností Madeta a.s. Jód byl následně ...
    • Obsah jódu v mase 

      Tichý, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2008)
      Předmětem mé diplomové práce bylo zhodnotit obsah jódu v mase potravinových zvířat. Práce přináší aktuální informace o obsahu jódu v mase v České republice. Odběr vzorků byl prováděn v průběhu let 2004 až 2007. Celkem bylo ...
    • Obsah jódu ve vaječném žloutku 

      Hellebrantová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce bylo zhodnocení vlivu vybraných biologických a nutričních faktorů na obsah jódu ve vaječném žloutku. Jód byl stanoven spektrofotometrickou metodou dle Sandell-Kolthoffa, a to celkem ve 146 slepičích ...
    • Obsah kanabidiolu v konopí setém (Cannabis sativa) 

      Boudová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2013)
      Konopí seté (Cannabis sativa) je plodina, kterou lidé pěstovali již před mnoha lety, je úžasné svým téměř všestranným využitím, ať už v lékařství, potravinářství, průmyslu i v energetice. Cílem této diplomové práce bylo ...
    • Obsah mikroprvků v konzumních vejcích 

      Dušová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
      Cílem diplomové práce bylo analyticky ověřit aktuální stav mikroprvků (jódu, mědi, zinku a manganu) v konzumních vejcích. Výsledky výzkumu přináší informace o obsahu sledovaných mikroprvků ve vaječném žloutku a významu ...
    • Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích 

      Křiváková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem této práce bylo ve vybraných masných výrobcích (minimálně 50 kusů výrobků) stanovit vybrané analytické hodnoty (obsah vody, tuku, bílkovin, kolagenních částí a soli) pomocí metody NIR. Za materiál bylo zvoleno pět ...
    • Obsah zinku, mědi a jódu v mléce krav 

      Jakešová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2017)
      Mléko a mléčné výrobky patří mezi nejbohatší zdroje stopových prvků nezbytných v lidské výživě. Práce přináší údaje o obsahu zinku, mědi a jódu v mléce v průběhu laktace a o vlivu dalších faktorů, které na obsah prvků ...
    • Oceněná zvoleného objektu výnosovým způsobem 

      Moravcová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
      Tato práce začíná definováním pojmů a různých výrazů důležitých k pochopení probírané problematiky. Je zde vysvětlen postup oceňování výnosovým způsobem nemovitostí, zejména cenou zjištěnou a cenou obvyklou dle příslušné ...
    • Ocenění veřejné zeleně v intravilánu obce 

      Šašková, Klára (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce se zabývá oceňováním dřevin mimo les. Cílem je ocenit veřejnou zeleň v intravilánu vybraných obcí. Práce je rozdělena na literární a praktickou část. Literární rešerše je zpracována na základě literárních ...
    • Ocenění veřejné zeleně v intravilánu obce 

      Nováková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce se zabývá různými metodami oceňování. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vyjmenovány funkce zeleně v prostředí a je zde zdůrazněno, jako moc je zeleň v intravilánu ...
    • Oceňování nemovitostí 

      Adamová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2005)
    • Oceňování nemovitostí pro účely developerské činnosti 

      Jordánek, Martin (Jihočeská univerzita, 2016)
      Hlavním cílem této diplomové práce je přiblížení developerské činnosti v užším kontextu součástí práce jsou rovněž pojmy související s oceňováním nemovitostí, které je možno využit v developerském procesu. Praktická část ...
    • Oceňování nemovitostí v České republice 

      Stanislavová, Petra (Jihočeská univerzita, 2006)