Prohlížení Zemědělská fakulta dle autora "Bárta, Jan"
-
Hodnocení výnosových parametrů hybridního ozimého žita
Král, Radim (Jihočeská univerzita, 2019)Hlavní částí diplomové práce je hodnocení výnosových a kvalitativních parametrů hybridního ozimého žita. K tomuto účelu byl založen maloparcelkový pokus na zemědělské fakultě JU v Českých Budějovicích (380 m. n. m.). Pokus ... -
Hodnocení výnosových prvků u vybraných odrůd ozimé pšenice
Zelinková, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)Tato práce se zabývala výnosovou schopností u vybraných ozimých odrůd pšenice ve vegetačním období 2014/2015. Porovnány byly dvě odrůdy (hybridní a liniová). Pokus byl založen ve standardním a sníženém výsevku a zároveň ... -
Hodnocení výnosu a výnosových prvků vybraných odrůd sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merrill.) v oblasti s méně příznivými podmínkami
Všetečka, Petr (Jihočeská univerzita, 2019)Cílem práce bylo zjištění možností pěstování sóji luštinaté v oblastech s méně příznivými podmínkami. Dalším z cílů bylo provedení experimentu listové aplikace pomocného rostlinného přípravku EGT Fulhum, který zvyšuje objem ... -
Kritické hodnocení potenciálu bílkovin sklizňových produktů vybraných plodin z hlediska jejich uplatnění v potravinářských a biotechnologických aplikacích
Bucková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2013)Diplomová práce se zabývá rostlinnými bílkovinami. Literární přehled pojednává o vlastnostech majoritních bílkovin u vybraných zemědělských plodin (pšenice, ječmen, oves, kukuřice, hrách, sója, řepka, brambor, topinambur) ... -
Porovnání tvorby výnosu semen ozimé řepky za podmínek simulujících ekologický a konvenční způsob pěstování
Vaňková, Jana (Jihočeská univerzita, 2017) -
Produkce enzymových hydrolyzátů z bílkovin semen lnu a hodnocení jejich vlastností
Hašková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)Tato práce se zabývá vlivem hydrolýzy proteinových izolátů (PI) ze tří různých odrůd lnu (Libra, Agriol a Raciol) na antioxidační vlastnosti a vybrané funkční vlastnosti: rozpustnost, vaznost vody a tuku, emulgační ... -
Produkce hydrolyzátů bramborových bílkovin pomocí vybraných potravinářských proteas
Brabcová, Anna (Jihočeská univerzita, 2016)Pomocí čtyř vybraných potravinářských proteáz byly vytvořeny částečné hydrolyzáty dvou typů bramborových proteinových koncentrátů (PC). Komerčně produkovaný proteinový koncentrát společnosti Lyckeby a laboratorně vyrobený ... -
Reakce brambor pro výrobu škrobu na aplikaci hnojiva Lyckeby koncentrát
Doubek, Martin (Jihočeská univerzita, 2021)Lyckeby koncentrát je nové ekologické hnojivo vyrobené z odpadní hlízové šťávy při výrobě bramborového škrobu. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit vliv tohoto hnojiva na vybrané odrůdy brambor pro výrobu škrobu. Sledovány ... -
Separace vybraných frakcí kyselých proteinů z hlíz brambor (Solanum tuberosum L.) pomocí chromatografických technik
Lorenc, František (Jihočeská univerzita, 2013)Tato diplomová práce pojednává o kyselých proteinech obsažených v hlízách bramboru hlíznatého (Solanum tuberosum L.), respektive jejich separaci pomocí chromatografických technik. Jako materiál byly zvoleny hlízy dvou odrůd ... -
Studium profilů bílkovin bramboru (<i>Solanum tuberosum</i> L.) s ohledem na vnitřní stavbu hlízy
Vančurová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2010) -
Studium proteinové skladby hlíz vybraných kulturních druhů rodu <i>Solanum</i>
Brabcová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2011) -
Studium proteinů brambor (Solanum tuberosum L.) a hodnocení jejich vlivu na inhibici růstu a vývoje houbových patogenů
Sáková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2006) -
Uplatnění alternativních rostlinných mouk pro výrobu chleba
Vítková, Věra (Jihočeská univerzita, 2021)Literární přehled diplomové práce se zabývá významností chleba v jídelníčku, nutričním složením a vlivem nadměrné konzumace na zdraví člověka. Část obsahu je zaměřena na suroviny, jež jsou součástí výzkumu snažící se ... -
Uplatnění mouky z hlíz topinamburu ve výrobě výrobků z mletého masa
Mužíková, Monika (Jihočeská univerzita, 2017)Topinambur hlíznatý je minoritní hlíznatá okopanina, která ve svých hlízách obsahuje glukofruktan inulin, ceněný pro jeho pozitivní vliv na lidský organismus. Cílem práce bylo vyhodnotit uplatnění mouky z hlíz topinamburu ... -
Vliv ročníku, odrůdy a velikosti sadby na výnos a kvalitu hlíz konzumních brambor
Chuchel, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)V diplomové práci byl sledován vliv ročníku, odrůdy a velikosti sadby na výnos a kvalitu hlíz konzumních brambor. Ve dvouletém pozorování (2011 a 2012) byly použity 4 odrůdy (Velox, Marabel, Adéla a Laura). Velikost sadbových ... -
Vliv rozdílného způsobu zpracování půdy na výnosové parametry ozimé řepky olejky
Tomášek, Václav (Jihočeská univerzita, 2020)Tato práce se zabývá problematikou pěstování řepky olejky (Brassica napus L.) s použitím různých technologií zpracování půdy. Tato práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část práce zahrnuje literární přehled, ... -
Zhodnocení jarní aplikace regulátorů růstu a stimulátorů v porostech ozimé řepky vybraného podniku
Hnilička, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2015)Práce je zaměřena na jarní aplikaci regulátorů a stimulátorů rostlin v provozních podmínkách zemědělské společnosti Kosova Hora, a.s. Přípravky byly aplikovány v růstové fázi porostů 32 33 stupnice BBCH, u 2 typů odrůd - ...