Prohlížení Zemědělská fakulta dle autora "Smetana, Pavel"
-
Potravinářská legislativa EU a ČR a její implementace v potravinářských provozech
Říha, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)V této práci je popsán vývoj legislativních předpisů týkajících se potravinářské problematiky živočišných produktů vydaných v ČR a v EU a je zachycena jejich implementace v potravinářských provozech, zejména z hlediska ... -
Problematika dodávek zemědělských produktů do vybraných provozoven účelového stravování
Šmíd, David (Jihočeská univerzita, 2013)Diplomová práce se zabývá problematikou dodávek zemědělských produktů do vybraných provozoven účelového stravování. Teoretická část je zaměřena na vývoj a formy společného stravování, stravovací služby a jejich klasifikaci. ... -
PSE a jeho vliv na kvalitu vepřového masa do 48 hodin po porážce
Pudivítr, Aleš (Jihočeská univerzita, 2012)Hlavním úkolem diplomové práce bylo porovnání vlivu způsobu omračování (omračování elektrickým proudem, omračování plynem CO2) prasat při porážce a sledování vlivu stupně zasažení vepřového masa jakostní odchylkou PSE v ... -
Sledování změn vybraných kvalitativních ukazatelů medu v závislosti na různých způsobech přikrmování včely medonosné
Trmalová, Františka (Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce sleduje vybrané kvalitativní ukazatele medu v závislosti na různých způsobech výživy včelstva. Zjišťuje vliv na porušenost medu,obsah pevných látek v medu, kyselost medu, vodivost medu a stanovuje obsah ... -
Sledování změn vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování
Havlíčková, Martina (Jihočeská univerzita, 2020)Cílem práce je sledovat závěrečnou fázi výroby piva v cylindrokonických kvasných a zracích tancích. Úkolem je sledovat a měřit základní analytické parametry při dokvášení piva, mezi které se řadí: % alkohol (hmot.), % ... -
Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva
Novák, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)Diplomová práce se zabývá sledováním vybraných jakostních parametrů chemické analýzy v průběhu zrání piva. Sledován byl průběh změnu obsahu alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt v pivu, extrakt původní mladiny a stupeň ... -
Slow Food jako moderní trend v českém potravinářství a gastronomii
Mašková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2015)Kvalita a původ potravin jsou témata, která aktuálně velmi rezonují nejen v české společnosti, ale i celosvětově. Kvalitní potraviny a pokrmy, ochrana životního prostředí a zejména pak zachování regionálních odlišností ... -
Současná úroveň hodnocení jakosti potravinářských produktů v České republice
Klorová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)Hlavním zaměřením mé diplomové práce je seznámení s činností Státní veterinární správy České republiky (SVS). Tato instituce je pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR. Všechny povinnosti a práva SVS ČR jsou vyjmenovány ... -
Stanovení základních analytických hodnot ve vybraných masných výrobcích z rozdílných cenových kategorií
Hovorková, Sandra (Jihočeská univerzita, 2015)Abstrakt Úkolem diplomové práce bylo u 10 masných výrobků zjistit základní analytické hodnoty (obsah vody, tuku, soli), dále provést senzorické hodnocení a změřené údaje konfrontovat s prodejní cenou. Naměřené analytické ... -
Substituce celulózových a nejedlých kolagenových střev plastovými střevy v masném průmyslu v ČR
Burian, Rudolf (Jihočeská univerzita, 2013)Cílem této diplomové práce je posoudit možnost substituce celulózových a nejedlých kolagenových střev plastovými střevy v masném průmyslu v ČR. V první části jsou zachyceny vybrané typy střev, jejich základní definice, t ... -
Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.
Pešta, Antonín (Jihočeská univerzita, 2013)Hlavním cílem této práce bylo u vybraných výrobků nahradit řepný cukr rostlinným sladidlem z rostliny Stevia Rebaudiana Bertoni a posoudit vliv této náhrady na senzorické vlastnosti výsledných produktů. Bylo vyrobeno celkem ... -
Systém HACCP a jeho implementace ve faremním zpracování hovězího masa
Kotrcová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2021)Systém analýzy rizik a řízení kritických bodů je systém, který pomáhá udržet zdravotní nezávadnost potravin. Součástí plánu HACCP je zavedení kritických kontrolních bodů a tím stanovit místa, kde hrozí největší riziko pro ... -
Systém hodnocení surovin pro masnou výrobu a optimalizace výběru dodavatele ve zpracovatelském podniku
Brožová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2011)Diplomová práce zpracovává systém hodnocení použitelný u zpracovatelského podniku Maso-Uzeniny-Brož. Sleduje vybrané chemické, mikrobiologické, technologické a senzorické vlastnosti dodávaného masa různých dodavatelů a ... -
Systém posuzování jakosti masa jako vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů
Pirtyáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)Ve své diplomové práci doporučuji provozní systém výběru vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů. Surovinu vybírám dle stanovených kritérií pro hodnocení jakosti surovin a vlivů, kterými jsou ... -
Systémy hodnocení jakosti při zpracování zemědělských produktů
Svoboda, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)Cílem této diplomové práce je doporučit optimální cestu pro vytvoření spolehlivého systému kontroly jakosti výrobků rostlinného a živočišného původu. U vybraných podniků byly sledovány hlavní aspekty těchto systémů a ... -
Systémy sledování hygieny v praxi - realizace systému HACCP ve vybraném zpracovatelském podniku
Hadáčková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2017)Hlavním a dosud nepřekonaným systémem v oblasti hygieny potravin je systém HACCP (systém analýzy rizik a stanovení kritických kontrolních bodů). V České republice platí pro výrobce potravin povinnost zavést systém kritických ... -
Úroveň glykemie v lidské krvi jako ukazatel použití různých druhů sladidel v potravinách
Matějčková, Klára (Jihočeská univerzita, 2015) -
Vkuv didržebá cgkadárebsjígi řetětce ba jvakutz a trvabkuvist potravin živočišného původu
Blechová, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)Cílem práce je posoudit diference vlivu teploty na kvalitu potravin vyrobených ze živočišných produktů. Jelikož nelze se věnovat všem potravinám živočišného původu další výzkum byl směřován na hovězí maso. Jako hodnotící ... -
Vliv aktivity vody na obsah mikroorganizmů ve vybraných masných výrobcích
Burianová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)Cílem této diplomové práce je sledovat, jakým způsobem ovlivňuje množství vody (vodní aktivita) množství mikroorganismů ve vybraných balených masných výrobcích z pohledu norem, které udávají jejich specifické požadavky na ... -
Vliv chovu na vybrané kvalitativní ukazatele slepičích vajec
Beranová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2017)