Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "ekologické zemědělství"
Zobrazují se záznamy 21-40 z 41
-
Možnosti rozšíření agrobiodiverzity na orné půdě v ekologickém zemědělství díky využití genových zdrojů jarních pšenic
(Jihočeská univerzita, 2009)Předložená diplomová práce, jejímž cílem bylo vyhodnocení možností využití vybraných odrůd pšenice seté (Triticum aestivum L. a Triticum dicoccum Schrank) v ekologickém zemědělství s ohledem k možnosti rozšíření agrobiodiverzity ... -
Nové formy distribuce a prodeje potravin se zaměřením na využití možností internetového obchodování
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce "Nové formy distribuce a prodeje potravin se zaměřením na využití možností internetového obchodování" si klade za cíl na základě analýzy trhu potravin doporučit reálné uplatnění nových forem prodeje potravin ... -
Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů
(Jihočeská univerzita, 2018)Pšenice špalda (Triticum spelt L.) se běžně zpracovává na celozrnnou mouku především v BIO kvalitě. Celozrnná mouka neobsahuje pluchy, ty jsou před mletím odstraněny a v potravinářském průmyslu se běžně nevyužívají. Tato ... -
Potenciál Jindřichohradecka a jeho využití pro agroturistiku ve vybraných podnicích.
(Jihočeská univerzita, 2017)Tato práce se zabývá mapováním zemědělských podniků, které provozují venkovskou turistiku v okrese Jindřichův Hradec. Na základě dat získaných z Ministerstva zemědělství (www.eagri.cz), vlastního šetření a dalších zdrojů ... -
Problematika finalizace bioprodukce na farmě
(Jihočeská univerzita, 2015)Tato práce se zabývá otázkami, jakým způsobem zemědělci dostávají svou ekologickou produkci na trh. Jaká jsou úskalí při získávání trhu, co brání farmám ke vstupu na trh s bioprodukty a analýza vývoje hospodaření na ... -
Spotřebitelské vnímání biopotravin a jejich značek
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce se zaměřuje na průzkum spotřebitelského vnímání biopotravin a jejich označení. Práce charakterizuje ekologické zemědělství, biopotraviny a proces jejich kontroly a označování. Cílem je zjistit, jaké je ... -
Srovnání struktury a nabídky regionální produkce a biopotravin v regionu jižních Čech a krajském městě
(Jihočeská univerzita, 2014)Biopotravina je potravinářský výrobek, který je získaný z bioproduktů a omezeného množství povolených přísad vymezených technologickým postupem dle zvláštního předpisu a pod kontrolním režimem. Regionální potraviny jsou ... -
Strategie zemědělského podniku hospodařícího na území Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko
(Jihočeská univerzita, 2013)Hospodářské využívání krajiny ve zvláště chráněných územích se dá charakterizovat jako dlouhodobý proces hledání rovnováhy mezi zájmy ochrany přírody a hospodářskými aktivitami. To platí i pro zemědělství. Opatření na ... -
Struktura produkce v ekologickém zemědělství v jižních Čechách
(Jihočeská univerzita, 2012)Diplomová práce je zaměřena na analýzu struktury produkce v ekologickém zemědělství v jižních Čechách. V rámci mapování struktury rostlinné i živočišné produkce ekologického zemědělství v Jihočeském kraji byly shromážděny ... -
Tvorba výnosových prvků ozimé pšenice v podmínkách ekologického zemědělství
(Jihočeská univerzita, 2011)Práce se zabývá tvorbou výnosu u pšenice ozimé. Pšenice ozimá byla pěstována po třech různých předplodinách: jetel, brambory, LOS. Pokus byl zaměřen na tvorbu výnosových prvků: počet rostlin na m2, počet zrn v klasu, ... -
Tvorba výnosu ozimé pšenice v podmínkách ekologického zemědělství
(Jihočeská univerzita, 2008)Diplomová práce Tvorba výnosu ozimé pšenice v podmínkách ekologického zemědělství se zabývá vhodností genotypů pšenice ozimé z hlediska jejich morfologie a tvorby výnosu v podmínkách ekologického zemědělství. Pokusy byly ... -
Tvorba výnosu ozimé pšenice v závislosti na šířce řádků v podmínkách ekologického zemědělství
(Jihočeská univerzita, 2010)Téma diplomové práce: Tvorba výnosu ozimé pšenice v závislosti na šířce řádků v podmínkách ekologického zemědělství. Tato práce se zabývá tvorbou výnosu u ozimé pšenice. Ozimá pšenice se pěstovala na úzkých a širokých ... -
Tvorba výnosu pšenice dvouzrnky v ekologickém zemědělství
(Jihočeská univerzita, 2012)V diplomové práci je zpracována problematika možnosti využití a pěstování pšenice dvouzrnky a její vhodnost při pěstování v ekologickém zemědělství. Dále je řešena tvorba výnosu pšenice dvouzrnky právě v podmínkách ... -
Uplatnění biopotravin ve veřejných stravovacích zařízeních v České republice a Rakousku
(Jihočeská univerzita, 2011)V práci byla sledována struktura stravy ve vybraných stravovacích zařízeních v České republice a porovnávána s vybranými rakouskými stravovacími zařízeními. Z analýzy vyplývá, že Rakousko je oproti České republice napřed ... -
Vyhodnocení efektu vláčení na zaplevelenost, výnosové parametry a jakost pšenice špaldy.
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce se zabývá vláčení vzešlých porostů pšenice špaldy (Triticum spelta L.) prutovými branami a jeho vlivem na četnost plevelů, výnos a kvalitativní parametry. V literárním přehledu jsou uvedené obecné pěstitelské ... -
Vyhodnocení produkčních vlastností ovcí v ekologickém chovu
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce na téma vyhodnocení produkčních vlastností ovcí na ekologické farmě, bylo vyhodnotit úroveň užitkových vlastností ovcí a ekonomických ukazatelů na ekologické farmě Račín, která se nachází v podhorské ... -
Vyhodnocení úrovně vybraného chovu ovcí
(Jihočeská univerzita, 2009)Chov ovcí je velmi vhodným zemědělským odvětvím do horských oblastí. Diplomová práce se zabývá zhodnocením úrovně vybraného chovu ovcí v horské oblasti. Cílem práce je vyhodnotit užitkové vlastnosti a chov vyhodnotit z ... -
Využití koz a ovcí při péči o krajinu a jejich zařazení v ekologickém zemědělství
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem diplomové práce je analýza podmínek společného chovu ovcí a koz na ekologické farmě. Popsán je management pastevního způsobu chovu u obou druhů zvířat a následné posouzení vhodnosti společného chovu a využití malých ... -
Vývoj aktuální situace na trhu s bio osivy v České republice
(Jihočeská univerzita, 2013)Semenářství je významné odvětví rostlinné produkce s vysokou přidanou hodnotou. Kvalitní osivo umožňuje projevit vlastnosti pěstované odrůdy a využít její výnosový potenciál. V diplomové práci byla analyzována aktuální ... -
Vývoj nabídky a cenových relací biopotravin
(Jihočeská univerzita, 2014)Předmětem diplomové práce je "Vývoj nabídky a cenových relací biopotravin". V teoretické části je popsáno ekologické zemědělství a jeho vývoj v ČR, legislativa, kontrolní mechanizmy ekologického zemědělství a popis trhu s ...